Kortárs tárlat nyílik az anya-ősanya témakörben

2020. október 22.
Kertész Attila festőművész harmadik önálló tárlata, a GENETRIX az eredet, azaz az „ősanya” egyetemes jelentését dolgozta fel tíz képből álló sorozatában – visszanyúlva egészen az ősi kultúrák szimbolikájáig. A kortárs kiállítás két héten keresztül ingyenesen megtekinthető bejelentkezés nélkül a belvárosi Hybridart Space-ben.

Kertész Attila a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott formatervezési szakon, majd társaival megalapította a Position Collective-et, amelynek fő profilja a belsőépítészeti szolgáltatás mellett folyamatosan bővülő bútorkollekció tervezése és gyártatása a hazai és a nemzetközi piacra. Attilát évekkel ezelőtt a dizájn szeretete mellett a festészet is komolyan magával ragadta, és első kiállítási anyagát, a GEMSELF sorozatot az ásványok és kőzetek inspirálták, majd a második tárlata az ANIMA névre keresztelt ÉN férfi és női oldalának különböző megjelenési formáját mutatta be absztrakt jegyekkel ellátva. A festőművész harmadik tárlata a latin GENETRIX nevet kapta, amelynek jelentése ős, ősanya, és amely szimbólumokat absztrakt eszközökkel ábrázolta. Attila minden alkotására jellemző, hogy erős érzelmi indíttatásból készülnek, és egytől egyik érzékiek, mivel a művész a saját önismereti utazását dolgozza fel absztrakt formában, néhol figuratív elemekkel kiegészítve.

„A GENETRIX tárlatom kiemelten fontos állomás számomra, mert az eredet témáját járom körbe az anya-ősanya szimbólumát használva, bemutatva fontosságát, erejét és személyiségformáló jellegét életünk kezdetén. Inspirációul törzsi kultúrák marokszobrait, termékenységszimbólumait és mintakincseit választottam.”

A solo show során betekintést nyerhetünk eddigi legújabb munkáiba, ahol a kiegyensúlyozott színhasználatot sodró, lüktető lendületű formák és körvonalak szegélyezik.

HELYSZÍN: HYBRIDART SPACE, 1051 Budapest, Galamb utca 6.

IDŐPONT: 2020.10. 21. – 11. 04.

NYITVATARTÁS: Minden hétköznap 17:00–20:00

Fotó: Bíró Dávid

Olvass tovább!