Most kiderül, melyik sztárnak van a legtöbb rajongója

2020. november 07.
November 8-án az MTV EMA virtuális műsorában nem csak arról hull le a lepel, kik a legjobb előadók a pop, R&B, latin vagy elektronikus kategóriában, azt is megtudhatjuk, hogy mely sztároké a leghűségesebb rajongói bázis. A díj kapcsán a tavalyi év Legjobb magyar előadója, Király Viktor és a 2017-es győztes Rúzsa Magdi is megosztotta lelkes követőihez fűződő élményeit, és elárulta, hogy a 2020-as jelöltek közül kinek a dalaiért rajong.

Bár idén nem lehet élőben csápolni az MTV EMA gáláján, a rajongói energiák nem vesznek el, csak átalakulnak, méghozzá közösségi média aktivitássá! A zeneipar világsztárjai közül ugyanis csak az győzedelmeskedhet a Legjobb rajongótábor kategóriában, aki képes mozgósítani lelkes és hűséges követőit.

Az MTV EMA közönségszavazása november 2-ával lezárult, ám a legnagyobb rajongók még megoszthatják szeretetüket kedvenc dalaik és előadóik iránt. Az esemény szervezői az Instagram Reels-en várják a posztokat. Lehet egy menő playback, egy vagány koreográfia vagy a zenei életből származó kedves emléktárgy, a megfelelő hashtag beillesztésével mindenki támogathatja kedvenc előadóját!

A 2020-as évben Ariana Grande, BLACKPINK, a BTS, Justin Bieber, Lady Gaga és Taylor Swift a díj esélyesei. Az #MTVEMAAriana, #MTVEMABLACKPINK, #MTVEMABTS, #MTVEMABieber, #MTVEMAGaga és #MTVEMATaylor hashtaggel ellátott posztok versenye már el is indult!

Az MTV EMA magyar nagykövete, a 2019-es Legjobb hazai előadó kategóriájának győztese, Király Viktor is beszámolt saját rajongótáboráról és annak leghűségesebb alakjairól. „Van egy erős rajongói mag, és vannak köztük, akik magyarországi pályám kezdete, 2009 óta követnek szinte mindegyik fellépésemre. Megkérdeztem ezeket az emberek, hogy nem unják meg a koncertjeimet, hisz nem tudok mindig más dalokat énekelni? – viccelődött Viktor. – Azt felelték, minden alkalommal találnak valami újat. Legyen az egy mosoly, egy máshogyan énekelt mondat, de ez nekik ad egy pluszt.”

Rúzsa Magdi, a 2017-es nyertes szintén megosztotta, hogy nagyon sok kedvességgel találkozott pályája alatt, néhol a könnyeit se tudta visszatartani. „A szeretet, amit kapsz az emberektől, az odafigyelés, és hogy értékelik, amit csinálsz és képviselsz – ez a legfontosabb visszajelzés egy előadónak” – osztotta meg az énekesnő, aki számára a zene nem más, mint az élet aláfestője, amelybe bátran kapaszkodhatunk a nehéz helyzetek során.

És hogy kikért rajonganak hazai sztárjaink? Rúzsa Magdi számára az idei jelöltek közül többen is kedvesek. „Szeretem Miley Cyrus hangját, de Dua Lipát és Lady Gagát is kedvelem, az abszolút kedvencem pedig Billie Eilish. Egy-egy daluk annyira megfog, hogy kénytelen vagyok meghajolni a művészetük és tehetségük előtt.” Király Viktor pedig elárulta, hogy az MTV EMA idei jelöltjei közül Justin Bieber munkásságával szimpatizál a leginkább. Viktor még a The Voice műsor kapcsán találkozott az énekessel. „3-4 éve olyan szintű dalokat tesz le az asztalra, mint a Love Yourself vagy a Changes, és ezek nagyon közel állnak hozzám.”

A 2020-as jelöltek listája elérhető az esemény hivatalos oldalán. További képek és információk a press.mtvema.com weboldalon, az esemény Facebook-, Twitter– és Instagram-oldalán, illetve a csatorna magyar Facebook- és Instagram-oldalán.

Az MTV EMA november 8-án, 20:00-tól egy pre-show-val veszi kezdetét, 21:00-tól pedig indul a virtuális gála az MTV Hungary-n. A magyar feliratos verzió ismétlése november 9-én 17:00-tól, további ismétlések november 13-án 10:15-től és november 15-én 07:45-től láthatók.

Olvass tovább!