Heti kultkedvenc: a csillogó szemű svéd Shawn Mendes

2021. január 22.
Új sorozatunkban minden pénteken eláruljuk nektek, mi mit olvastunk, néztünk vagy éppen milyen régi/új kulturális felfedezést tettünk. Ezen a héten Tóth-Szántó Krisztina árulja el, kinek a dalaira kattant rá az elmúlt hetekben.

Ha van időm, szeretek csatangolni a Spotifyon, új előadókat felfedezve. Ez azonban most máshogy kezdődött. Karácsony előtt néztem meg a Netflixen az Új barát karácsonyra norvég sorozatot, amiről már meséltem nektek. Itt fedeztem fel a fiatal udvarlót alakító Felix Sandmant. Kis feltérképezés (Google, Insta-bekövetés és egyebek) után kiderült, hogy Felix svéd, nemcsak színész (szerepelt a Futóhomok című Netflix-drámasorozatban is), hanem énekes is. Mondjuk úgy, ma már elég sok mindent tudok róla, dalai pedig felkerültek a playlistemre. Stílusa picit (néha nem is csak picit) hajaz másik nagy kedvencem, Shawn Mendes stílusára, de van benne egy kis Justin Bieber is. Abszolút pop, de ez nem von le az értékéből.

uj-barat-karacsonyra-netflix

Jelenet az Új barát karácsonyra című sorozatból

A 22 éves Felix Stockholmban született, barátaival The Fooo néven énekeltek és táncoltak a város utcáin, produkciójukat pedig fel is tették a YouTube-ra. Ekkor fedezte fel őket Justin Bieber menedzsere, és pártfogásába vette a fiúcsapatot. A zenekar 2012 és 2016 között kisebb-nagyobb sikereket ért el Amerikában is, hazájukban pedig Justin előzenekaraként léptek fel a Globen Arénában. Miután az egyik barát kivált, ahogy az a fiúbandáknál lenni szokott, a sikersztori félbeszakadt.

felix-sandman

Felix 2017-ben kezdett szólókarrierbe, Svédországban hatalmas sztárnak számít, de volt már jelölt a legjobb svéd előadó kategóriában is az MTV Europe Music Awardson, illetve több svéd versenyen is jelölt vagy díjazott volt. Amit még tudni lehet róla, hogy kutyabolond, szeret utazni és két éve barátnője a szintén svéd énekesnő, Andrea Kallström. (Az Insta-oldalát ITT találod!)

Legújabb dala, a Relations egy duett Astrid S norvég énekesnővel:

Az igen erősen az egyik Shawn Mendes-dalra hajazó száma is nagy kedvencem:

És egy újabb dal: Boys with Emotions (jó, ebben is van egy kevés áthallás):

Van még tőle jó pár kedvenc, a régi svéd dalai is bejönnek, de nem akarom túltolni. 🙂 A YouTube-csatornáján és a Spotifyon még több dalát meghallgathatjátok, ha felkeltette heti kultkedvencem az érdeklődéseteket.

Fotó: Getty Images, Netflix

És persze olvasd el a Shawn Mendes-zel 2018-ban a Szigeten készített interjúmat is!