Taylor Swift nem tud leállni: már a második albummal lepte meg idén rajongóit

2020. december 14.
Úgy tűnik, a karanténélet különösen gyümölcsöző volt Taylor Swift számára. A júliusban megjelent, az év legjobb albumának járó Grammy-díjra is pályázó Folklore után az énekesnő az előbbi testvéralbumával örvendeztette meg meglepetésszerűen rajongóit. Swift kilencedik stúdióalbuma az Evermore címet kapta.

Titokban, a karanténban vette fel Taylor Swift a 2020 júliusában megjelent albumát, a Folklore-t is, azt pedig, hogy meglepetésszerűen kiadja az előbbi testvéralbumát, az Evermore-t, még a rajongók legvadabb álmaiban sem szerepelt. 

taylor-swift-evermore-album

A Folklore hatalmas siker lett. Bon Iverrel és Aaron Dressnerrel dolgozott együtt Taylor Swift, az album pedig mind a kritikusok, mind a közönség tetszését elnyerte. Mind az amerikai, mind a brit slágerlisták élére ugrott, Swiftnek pedig hat Grammy-jelölést hozott, köztük az év albumának és az év dalának járó címért is versenyben van a Cardigan című dallal. 

Az Evermore a kilencedik stúdióalbuma az énekesnőnek, a dalokat a Folklore-ral egy időben írta és vette fel Swift. „Egyszerűen nem tudunk leállni a dalok írásával” – írta Twitter-bejegyzésében az énekesnő, amikor bejelentette az új album megjelenését.

Taylor Swift nem csak a két albumon dolgozott a karantén alatt. Első hat albumának dalait is újra felvette, miután a zenei mogul, Scooter Braun minden követ megmozgatott, hogy az eredeti felvételek jogai ne kerüljenek az énekesnőhöz.

Olvastad már?

Forrás: The Guardian
Fotó: Getty Images