Garaczi darabjával indul a Katona online sorozata

2021. január 31.
Február közepétől látható a Katona József Színház új színházi műfajokkal kísérletező online sorozata, a K:ortárs. Elsőként Garaczi László Végre egy kis csönd című darabját mutatják be, amelyet Máté Gábor rendez.

A Katona József Színház 2020 novemberében, a színházak kényszerű bezárását követően meghívásos drámapályázatot hirdetett új fajta színházi formákkal, műfajokkal kísérletező, online térben feldolgozható művek írására. A kiválasztott alkotások megvalósítása már javában zajlik, a sorozat első részét, Garaczi László Végre egy kis csönd című darabját február 12-től 48 órán keresztül láthatják a nézők az eszinhaz.hu-n.

„Nem színház, nem rádiójáték, nem tévéjáték. Ezek körül valami negyedik, ilyen értelemben bátran mondhatjuk, hogy új műfaj. Azért is mondhatjuk, mert a művek szándékosan ide íródtak” – meséli videóinterjúban az elsőként bemutatásra kerülő Végre egy kis csöndről Máté Gábor.

A Végre egy kis csönd február 12. 19.00-tól február 14. 19.00-ig nézhető meg. Jegyek február 12. 16:50-ig ide kattintva válthatók az eszinhaz.hu-n! Rendező: Máté Gábor. Szereplők: Rezes Judit, Mészáros Béla, Szirtes Ági, Kocsis Gergely. A darab végén, a sorozat további részeihez hasonlóan, beszélgetést is láthatnak az alkotókkal.

Fotó: Horváth Judit

Olvass tovább!


Kapcsolódó