Debütál Udvaros Dorottya első rendezése

2021. március 27.
A Gózon Gyula Kamaraszínház március 27-én mutatja be Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő rendezésében Peter Quilter Függönyt fel! című vígjátékát.

Peter Quilter darabjait a West End és a Broadway színházai is játsszák, közel negyven országban volt már bemutatója. A szivárvány végén című drámájából készült film, a Judy főszerepéért Renée Zellweger elnyerte az Oscar-díjat. A Függönyt fel! Magyarországon először a Gózon Gyula Kamaraszínházban látható Udvaros Dorottya rendezésében. Könnyed, szórakoztató darab, rendkívül szerethető karakterekkel, akiken keresztül olyan, mindannyiunk számára fontos témákat is érint, mint a gyász, az elengedés és a megbocsátás.

udvaros-dorottya-szinhaz

Michael végrendeletében az öt, számára legfontosabb nőre hagyja szeretett, ám rendkívül romos színházépületét. Az örökség és a vele járó lehetőségek mindegyikőjük számára mást jelentenek. A kora ellenére is nagyon energikus Bettynek, Michael édesanyjának szórakozást, feladatot és izgalmakat. A szókimondó Brittanynek, a volt asszisztensnek jó mókát és lehetőséget egy (még) szabadabb életre. Samanthának eszközt, hogy valóra válthassa szerelme utolsó kívánságát. Lindának, a volt feleségnek terhet, fenyegető anyagi csődöt és kellemetlen perceket egykori férje szeretőjével. A visszahúzódó Jessicának, Michael és Linda lányának erőt és elhatározást, hogy végre saját kezébe vegye az irányítást. És képbe kerül még egy hatodik nő is: egy sztár, aki fellépésével megmenthetné a színházat, és valóra válthatná Michael álmát… De vajon sikerül a terv? Újra felvirágzik a színház? Képes lesz ez az öt, végletekig különböző nő egy közös célért dolgozni? Egy biztos, hogy a cél: függönyt fel!

gozongyula-szinhaz-premier

A darabbot Túróczi Éva, Szabados Zsuzsa, Cseke Lilla Csenge, Mészáros Piroska és Kátai Kinga szereplésével láthatunk.

Bővebb infó a premierről ITT!

Fotó: Gózon Gyula Kamaraszínház, Ilovszky Béla

Ezt már hallottad?