Debütál Udvaros Dorottya első rendezése

2021. március 27. |

A Gózon Gyula Kamaraszínház március 27-én mutatja be Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő rendezésében Peter Quilter Függönyt fel! című vígjátékát.

Peter Quilter darabjait a West End és a Broadway színházai is játsszák, közel negyven országban volt már bemutatója. A szivárvány végén című drámájából készült film, a Judy főszerepéért Renée Zellweger elnyerte az Oscar-díjat. A Függönyt fel! Magyarországon először a Gózon Gyula Kamaraszínházban látható Udvaros Dorottya rendezésében. Könnyed, szórakoztató darab, rendkívül szerethető karakterekkel, akiken keresztül olyan, mindannyiunk számára fontos témákat is érint, mint a gyász, az elengedés és a megbocsátás.

udvaros-dorottya-szinhaz

Michael végrendeletében az öt, számára legfontosabb nőre hagyja szeretett, ám rendkívül romos színházépületét. Az örökség és a vele járó lehetőségek mindegyikőjük számára mást jelentenek. A kora ellenére is nagyon energikus Bettynek, Michael édesanyjának szórakozást, feladatot és izgalmakat. A szókimondó Brittanynek, a volt asszisztensnek jó mókát és lehetőséget egy (még) szabadabb életre. Samanthának eszközt, hogy valóra válthassa szerelme utolsó kívánságát. Lindának, a volt feleségnek terhet, fenyegető anyagi csődöt és kellemetlen perceket egykori férje szeretőjével. A visszahúzódó Jessicának, Michael és Linda lányának erőt és elhatározást, hogy végre saját kezébe vegye az irányítást. És képbe kerül még egy hatodik nő is: egy sztár, aki fellépésével megmenthetné a színházat, és valóra válthatná Michael álmát… De vajon sikerül a terv? Újra felvirágzik a színház? Képes lesz ez az öt, végletekig különböző nő egy közös célért dolgozni? Egy biztos, hogy a cél: függönyt fel!

gozongyula-szinhaz-premier

A darabbot Túróczi Éva, Szabados Zsuzsa, Cseke Lilla Csenge, Mészáros Piroska és Kátai Kinga szereplésével láthatunk.

Bővebb infó a premierről ITT!

Fotó: Gózon Gyula Kamaraszínház, Ilovszky Béla

Ezt már hallottad?

Podcast: Bovaryné szíve a francia színházfoglalókért dobog

Podcast: Bovaryné szíve a francia színházfoglalókért dobog

Bovaryné szíve a francia színházfoglalókért dobog. Jelen állás szerint ugyanis 75 színházat és operát foglaltak el főleg fiatal színészek Franciaországban. Szederkényi Olga kulturális podcastjában Varga Veronika, Franciaországban élő színésznővel és Lévai Katalin pszichológussal és trénerrel beszélgetett.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra