Shakespeare darabjai a film és a színház nyelvén

2021. április 20.
Újabb premier a Shakespeare/37 sorozatában; Maros András: Tetszik, ahogy című drámája debütál április 21-én, szerda este 20 órától a webszinhaz.com-on.

Maros András Shakespeare nagy klasszikusát, az Ahogy tetsziket ültette át egy feszültségekkel teli lakóközösségbe, ahol két szobatárs szerelmi konfliktusán keresztül elevenednek meg az eredeti mű legfőbb kérdései. A főbb szerepekben Hartai Petrát, Szőke Abigélt, Kovács Mátét és Ódor Kristófot láthatjuk.

A WebSzínház valódi különlegességgel készül: Shakespeare/37 címmel indít új, online szériát, amely Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi – de egészen különleges cinematográfiai módon, az avantgárd szellemű Dogma-filmek által ihletve. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt húszperces etűdöket a reneszánsz mester egy-egy művéből kiindulva. A színházi jelenetek filmes eszközökkel feldolgozva új műfajt teremtenek: a film/színház műfaját. A sorozatot egy virtuális társulat hozza létre, amelyben a magyar kulturális élet jeles alkotói vesznek részt.


Az epizódokat Budapest egyedi, rejtett, alig ismert helyszínein – ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak – forgatják, ily módon minden látvány maga a valóság, nincsenek épített díszletek. A premiereket követően, minden szerdán érkezik az új epizód a www.webszinhaz.com felületén, este 20 órától, a publikált epizódok visszanézhetőek a műsortárban.

Bővebb infót ITT találsz!

Fotó: Meister Natália Nóra

Olvass tovább!