Ethan Hawke vérfagyasztó gyerekgyilkos lett

2021. november 06.
A Joe Hill novellájából adaptált hátborzongató történetben a főszereplő sorozatgyilkos mellett egy telefon is kulcsszerepet kap.

Komoly márkát épített fel saját magából a Scott Derrickson író-rendező és szerzőtársa, C. Robert Cargill a Sinister című kis költségvetésű, de nagy bevételű horrorral (meg a folytatásával, a Sinister – Az elátkozott házzal). Most visszatérnek Fekete telefon című filmjükkel, amelynek Ethan Hawke a főszereplője, akárcsak a Sinisternek.

ethan-hawk-horror-fekete-telefon-joe-hill

A történetet Joe Hill novellájából írták, és egy sorozatgyilkosról szól, aki gyerekeket rabol el, rettegésben tartva egy kisvárost. A gyilkoson kívül a címben jelzett fekete telefoné a másik főszerep, de nem szpojlerezzük el, mi célt szolgál, legyen elég annyi, hogy a film az idei amerikai Fantastic Festen óriási sikert aratott, leginkább Hawke dermesztő alakításának és a folyamatosan maximumra tekert feszültségnek köszönhetően – írja a CinemaBlend.

A Fekete telefont az a Blumhouse Productions készítette, amely a Sinistert is, és rajtuk kívül már lassan megszámlálhatatlanul sok kis költségvetésű, de nagy sikerű horror/thrillert, amelyek egy részét jövedelmező franchise-zá fejlesztették. Nem kizárt, hogy a mostani távbeszélő készülékkel is fogunk még találkozni.

A film hazai bemutatója 2022. január 27-re várható.

Fotó: GettyImages

Olvass tovább!