6 kísértetiesen izgalmas film halloweenre

2021. október 31.
Itt az év legcsodálatosabb időszaka a horrorrajongók számára: az egyik legjobb halloweeni hagyomány, a hangulatos vagy egyenesen rémisztő filmek nézése tökfaragás előtt, közben és után.
midsommar

A filmezés egyik (és talán egyetlen) kellemetlen része, amikor ki kell választanunk, hogy mit is nézzünk egy hosszú nap végén. A hosszas keresgélés alatt az előre bekészített popcorn nagy része elfogy, és könnyen megeshet, hogy mire találunk valami szimpatikusat, már olyan álmosak vagyunk, hogy megállapítjuk: tulajdonképpen inkább most lefekszünk aludni. Az ilyen helyzetek elkerülésére összeszedtünk néhány izgalmas, halloweeni hangulathoz passzoló filmet, amelyek közül biztosan mindenki talál kedvére valót.

halloween-film-1

Valaki van a házadban

Patrick Brice rendezte a 2017-ben megjelent, Stephanie Perkins azonos című regényéből készült adaptációt. A főszereplő, a végzős Sydney Park egy nebraskai kisvárosba költözik, mikor egy sorozatgyilkos vele egyidős gyerekeket kezd kivégezni. Időközben kiderül, hogy a bűntettek egy kidolgozott terv mentén zajlanak: a gyilkosságokkal párhuzamosan fény derül az iskola legnépszerűbb diákjainak legsötétebb titkaira is. (Netflix)

halloween-film-2

Hipnózisban

A Netflix horrorfilmje közvetlenül halloween előtt jelenik meg. A történetben Kate Siegel alakítja a szorongással küzdő Jenn-t, aki betegségét egy hipnoterapeuta (Jason O’Mara) segítségével szeretné legyőzni. A hipnózisban töltött idő azonban váratlan fordulatokat hoz.

éjféli-mise-film

Mise éjfélkor

Mike Flanagan, a Gerald’s Game rendezője az egyik legismertebb név a horrorfilmes világban. Ezúttal a rendező nem egy Stephen King-adaptációt, hanem saját történetét meséli el, de látszik, hogy nagy hatással volt munkásságára a horror királyának becézett King. A Mise éjfélkor egy szigeten játszódik, ahol az elveszett lelkek közösségének tagjai egy fiatal pappal találkoznak, majd egyre furcsább dolgok történnek. A filmben játszik Flanagan állandó munkatársa és felesége Kate Siegel, valamint Zach Gilford és Kristin Lehman is. Az egy órás részekből álló minisorozat olyan izgalmas, hogy sokkal hamarabb érsz a 7 epizód végére, mint gondolnád. ((Netflix)

inthetallgrass-film

A magas fűben

Bár több tucat Stephen King-adaptációból választhatunk, ha halloweeni hangulathoz passzoló művet keresünk, ennek a 2019-es filmnek mindenképp érdemes adnunk egy esélyt. A magas fűben eredetileg novellaként jelent meg egy férfiaknak szóló portálon, a cselekmény magához láncoló izgalmaira azonban Hollywoodban is felfigyeltek. A történet két testvért követ nyomon, akik Kansas államon átutazva egy síró gyerek hangjára lesznek figyelmesek. A hangot követve szokatlan helyre tévednek, ahonnan talán nincs is visszaút. (Netflix)

midsommar

Fehér éjszakák

Az Ari Aster által rendezett Fehér éjszakák (Midsommar) sokszor nem kellemes látvány, valamiért mégsem lehet kikapcsolni. A történet a 90 évente megrendezett Midsommar fesztiválra érkező egyetemista Dani és barátai utazását mutatja be. A gonosztól való megszabadulás jegyében a helyi közösség különös rituális tevékenységeket folytat, és hamarosan élet és halál urának, május királynőjének választják Danit. (Netflix)

nightbooks2

Éjszakai mesék

A kevésbé véres, ugyanakkor hátborzongató történet JA White azonos című, 2018-as horror-fantasy gyerekkönyve alapján 2021. szeptember 15-én jelent meg a Netflixen. A történet főszereplője Alex, akit egy gonosz boszorkány fogjul ejt elvarázsolt New York-i lakásában. A fiúnak minden este el kell mesélnie egy rémisztő történetet, ha életben akar maradni.

Fotók: IMDb

Olvass tovább!