Klippremier: Anna and the Barbies – Ez is ti vagytok, ez is én vagyok

2022. február 07.
Az Anna and the Barbies legújabb dalának ötletét egy 8. kerületi lomtalanítás adta. Nézzétek meg az Ez is ti vagytok, ez is én vagyok című dal videoklipjét.

„Világ életemben nagy lomis voltam – meséli Pásztor Anna. – Imádtam kincseket találni a kidobott dolgok között, újra felhasználni, újra értelmezni. Egyszer egy nagy konténerben épp lemezeket turkáltam egy lomtalanítás során. Nem voltam túlöltözve, és odajött hozzám egy hajléktalan. Egy nagy darab kenyeret tartott a kezében, már talán a penész is kicsit elkezdte enni. Kettétörte, és megkérdezte tőlem, hogy kérem-e a felét. Hihetetlen megható volt az önzetlensége.

Vajon hogy is került szóba pont ez a téma? Az Anna and the Barbies legújabb, Ez is ti vagytok, ez is én vagyok című dalának ötletét egy 8. kerületi lomtalanítás adta. 

„Épp lépésben haladtunk kocsival a József körúton. Pont olyan lassan, hogy minden egyes kis kirakott kupacot meg tudtam vizsgálni. Hihetetlen volt… mintha beszélnének hozzám ezek a kidobott dolgok. Emberi sorsokról árultak el sokkal többet, mint azt maga a tulaj valószínűleg szerette volna” – mesélt tovább Anna. Hozzátette, hogy a klip forgatásakor semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték, mégis elkészült a kisfilm, ráadásul épp úgy nézett ki a helyszín, ahová betévedtek, mintha egy előre elkészített díszletben lennének.

„Ez a helyszín szinte megrendezte a saját maga videoklipjét. Magáért beszélt itt a nyomor – mondta Anna. – Ha valami megmentheti a 21. századi ember lelkét az az, ha körülnéz és segít. Ahogy megszűnünk csak magunkról gondolkodni és csak magunkért létezni, magunkat megvédeni, ahogy elkezdjük a nálunk kicsit szerencsétlenebbet megvédeni, úgy mindenki följebb tudja majd húzni a szakadékba lejjebb zuhant embert. Talán így tudjuk megmenteni az emberiséget, magunkat.”

A zenekarra jellemző, hogy mindig őszinte érzelmeket jelenítenek meg szerzeményeikben. Ezek az érzelmek a koncertjeiken is megjelennek, ahol hatalmas energiát közvetítenek a közönség felé. Legközelebb február 12-én az Akvárium színpadán láthatod őket.

Nézd meg a friss klipet!

Olvass tovább!