Ennyi idősek az Eufória sztárjai karakterükhöz képest

2022. március 18.
Az HBO Eufória című sorozata azt mutatja be, hogyan kúszik be középiskolások életébe a szex, a drog és az erőszak. Kemény téma, és mint az a filmkészítésben gyakori, a színészek kicsit (vagy néhol nem is kicsit) idősebbek a megformált karakterüknél. De vajon ki pontosan hány évvel?

Zendaya – Rue Bennett    25:17

eufória zendaya
Zendaya az egyik főszereplőt, Rue Bennettet alakítja, a tizenhét éves, drogfüggő lányt, aki keresi a helyét az életben. Az első évad azzal kezdődik, hogy a tinédzser kijön a rehabilitációs kezeléséről, és beül az iskolapadba.
Zendaya a való életben huszonöt éves.
A színésznő a Disney Channel Shake It Up című sitcomja nyomán vált híressé Bella Thorne mellett, majd saját sorozatot hozott létre (K.C. Undercover), amiben a főszerep volt az övé. Aztán jött a Marvel és a 2017-es Pókember: Hazatérés, majd a Dűne.
2020 szeptemberében Zendaya lett a legfiatalabb színész, aki Emmy-díjat kapott – az Eufória első évadában nyújtott alakításáért. Huszonnégy éves volt ekkor.

Hunter Schafer – Jules Vaughn   23:17

Hunter Schafer "Euphoria"
Hunter Schafer a tizenhét éves fiatalt, Jules Vaughnt alakítja. Ő egy transzlány, aki apjával a kisvárosba költözik, és megismerkedik Rue-val, majd egyre szorosabb kötelék alakul ki köztük.
A modellből lett színésznő huszonhárom éves. Korábban többek között a Christian Dior kifutóján dolgozott, de politikai aktivistaként is ismert.
Ő és Zendaya a való életben is közeli barátok.

Jacob Elordi – Nate Jacobs    24:18

Jacob Elordi

Jacob Elordi játssza az East Highland hátvédjét, Nate Jacobsot, egy erőszakos, tizennyolc éves fiatalembert, aki szexualitásával küszködik, talán apja, Cal Jacobs (Eric Dane) saját nehézségei miatt. Nate pályakezdőként csatlakozott iskolája futballcsapatához, és kiválóan teljesített, az év végére csapatkapitány lett. Elordi korábban azt mondta az Esquire-nek, hogy a manipulatív, mérgező karakter eljátszása kimondottan élvezetes volt számára.
Huszonnégy évesen Elordi hat évvel idősebb a karakterénél. Az ausztrál színész nagy áttörése egyébként akkor következett be, amikor megkapta Noah Flynn szerepét a Netflix 2018-as The Kissing Booth című romantikus komédiájában.

Sydney Sweeney – Cassie Howard   24:?

Sydney Sweeney

Sydney Sweeney egy Cassie Howard nevű idősebb szereplőt alakít. Ő Lexi nővére, hírhedt szexuális múlttal. Apja, Gus (Nick Blood) és anyja, Suze (Alanna Ubach) elváltak a Cassie kilencedik osztályának megkezdése előtti estén. Cassie nem szeretett egyedül lenni, és minden pasiba beleszeretett, akivel randevúzott, sokan pedig kihasználták ezt.
Sweeney huszonnégy éves. Az Eufória előtt olyan műsorokban szerepelt, mint az Everything Sucks!, A szolgálólány meséje vagy az Éles tárgyak, de nemrég feltűnt az HBO The White Lotus című drámájában is.

Maude Apatow – Lexi Howard   24:16

Maude Apatow
Maude Apatow a filmben Lexi Howard, Cassie húga. Lexi és Rue gyerekkori barátok, akik elszakadtak egymástól. A lány csendes szemlélője az őt körülvevő káosznak. Tizenhat vagy tizenhét éves lehet a történet szerint.
Apatow huszonnégy a való életben, a Felkoppintva rendezőjének, Judd Apatownak és Leslie Mann színésznőnek a lánya. Olyan filmekben szerepelt, mint a Felkoppintva, a This Is 40 és az Assassination Nation.

Alexa Demie – Maddy Perez    ?:18

Alexa Demie
Alexa Demie egy Maddy Perez nevű tinit, Cassie legjobb barátnőjét alakítja. Ő a sztori szerint a második évadban tölti be a tizennyolcadik életévét. Maddy egy egészségtelen, újra és újra megélt kapcsolat részese Nate-tel.
Demie valós életkoráról ellentmondó információk vannak. A The New York Timesnak és a People Chicának adott interjúk alapján huszonhét körül lehet, az IMDb-profiloldalán azonban 1990. december 11-e szerepel a születésnapjaként, amivel immár harminckettő lenne…

Barbie Ferreira – Kat Hernandez  25:17

Barbie Ferreira
Barbie Ferreira egy Kat Hernandez nevű középiskolást alakít, aki ugyanannak a baráti társaságnak a tagja, mint Cassie és Maddy. Ő Nate afféle se veled-se nélküled barátnője. Az első évadban testkép-küzdelmeit láthatjuk, a második évad fókuszában pedig az Ethannel (Austin Abrams) való kapcsolata áll.
A huszonöt éves Ferreira modellként szerzett magának hírnevet, mielőtt felkerült az Eufória stáblistájára – a Tumblr-en hatalmas rajongótábora van.

Angus Cloud – Fezco   23:?

Angus Cloud
Angus Cloud a rajongók kedvence, akit először Rue drogkereskedő barátjaként ismerünk meg. A második évad egy kis hátteret is ad róla, elmagyarázza, hogyan lett drogdíler. Fez kora homályos. Az első évad hetedik részében Nate azt monda, hogy Fez húszévesen kimaradt az iskolából. De a második évad második részében Rue így utal a korára egy beszélgetést idézve: „Nem emlékezett rá, mikor tett fel utoljára ennyi kérdést neki egy vele egykorú.” Rue megjegyzése azt sugallja, hogy Fez életkorát módosították, hogy illeszkedjen a második évad történetéhez és a Lexivel való virágzó románcához.
Az Eufória a jelenleg huszonhárom éves Cloud profi színészi debütálása, korábban csak színpadi munkásként dolgozott a show-bizniszben. A castingos egy gyorsétteremben fedezte fel őt, és bár először Cloud átverésnek hitte a dolgot, elment a meghallgatásra. Ebből lett az Eufória-szerep.

Ezt láttad már?

Zendaya szerint az Eufória meglátszik a stílusán

Javon  Walton – Ashtray  15:15

 Javon Walton
Javon Wanna Walton egy Ashtray nevű drogdílert alakít. A sorozat második évadában az is kiderül, hogyan kapta ezt a kissé szokatlan nevet. Az epizód azt is tisztázza, hogy ő és Fez nem pedig biológiai testvérek; a kisfiú még csecsemőként került a családba, és csak néhány évvel fiatalabb „bátyjánál”. Tizenöt évesen Walton körülbelül egyidős a karakterével. Walton valós öccse, Daelo Walton pedig a fiatal Ashtray-t alakítja a második évad egy visszaemlékezésében.

Algee Smith – Chris McKay  27:21

Algee Smith
Algee Smith a már főiskolás Chris McKay-t játssza, egy fiatal focistát, akinek nehézségei vannak az egyetemhez való alkalmazkodásban. Futballsztár, aki rekordokat dönt, így felveszik, de távol otthonától kell iskolába járnia. Az egyetemen már azzal küzd, hogy kitűnjön a tömegből. Ő és Cassie a második évad elején szakítanak, McKay pedig nagyrészt hiányzik a szezon többi részéből.
Smith a való életben huszonhét éves. Korábban szerepelt a The New Edition Story minisorozatban, valamint a Detroit és a The Hate U Give filmekben.

Storm Reid – Gia Bennett  18:13

 Storm Reid
Storm Reid karaktere Gia Bennett, Rue húga. Tizenhárom évesen eszméletlenül találja nővérét egy túladagolás után, aminek következtében Rue-t elvonóra küldik. Az első és a második évad bemutatja, hogy Rue függősége milyen hatással van a körülötte lévőkre, különösen Giára és anyjukra, Leslie Bennettre (Nika King).
Reid a való életben tizennyolc éves, vagyis csak néhány évvel idősebb Giánál. Az Eufórián kívül Reid olyan filmekben szerepelt, mint a Tizenkét év rabszolgaság és Az öngyilkos osztag.

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!