Újcirkusz, kortárs tánc és ezerarcú színház a Művészetek Völgyében

2022. június 18.
Érzelmi mélységeket feltáró saját előadással, látványos zsonglőrökkel, Karinthyvel és Grecsóval várja a kultúra szerelmeseit a Művészetek Völgye. A július 22–31. között megrendezett fesztiválon családias hangulatban élvezhetjük az izgalmas programokat.

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljaként idén is közel 2000 programmal várja július 22–31. között a látogatókat. A fesztiválon évek óta fontos szerepet tölt be a színház és a társművészetek, így tavaly, a Művészetek Völgye 30. jubileumán debütált a Völgy első saját darabája, A tehetséges Mr. Ripley (ami jelenleg a 6Színben látható). A hagyomány folytatódik és az idei évben a Mr. és Mrs. (Duetts) című előadás elevenedik meg a Színház Színpadnál, Taliándörögdön. Peter Quilter darabját Somogyi Szilárd rendezésében láthatjuk, a főszereplők Janza Kata és Szabó P. Szilveszter. Az előadás díszletét és jelmezét Rákay Tamás tervező álmodta meg. 

muveszetek-volgye-szinhaz-fesztival

A Mr. és Mrs. egy két szereplőre, de összesen 10 szerepre íródott, fordulatos darab, melynek jeleneteiben fontos érzelmek, magasságok és mélységek várják a nézőket. A két színész játéka garancia a pergő, jó humorú, izgalmas előadásra, melynek premierje a Völgy nyitónapján lesz látható.

A Színház Színpadon emellett olyan remek darabokat láthat majd a közönség, mint az Art-Színtér előadásában a Ketten egyedül, A három magas nő vagy a Mandragóra. Az Orlai Produkció Redőny című darabját hozza el a Völgybe, a Veszprémi Petőfi Színház Pilinszky 100! című előadásával készül, míg a Nézőművészeti Kft. Karinthy Frigyes klasszikusát, az Utazás a koponyám körült állítja színpadra. 

A Völgyben a mainstream és alternatív színházi előadásokon túl a látogatók elmerülhetnek az újcirkusz, a kortárs tánc vagy akár az opera világában is. A hatalmas cirkuszi sátorban többek közt fellép a Recirquel újcirkusztársulat, akik My Land című előadásukkal érkeznek, a Duda Éva tánctársulat a Ramazulit hozza el a fesztiválra, Szlovéniából érkezik Andrej Tomše zsonglőr és a Firebirds is látványos produkcióval, valamint minden nap workshopokkal készül a Völgyre. A Cirque du Tókert ad majd otthont az Operaház és az Óbudai Danubia Zenekar egy-egy előadásának is.

muveszetek-volgye-szinhaz-fesztival

A Momentán Társulat udvara évek óta stabil pontja a Völgynek. A kapolcsi udvarban a 10 nap alatt számos improvizatív előadás, vicces, ugyanakkor elgondolkodtató téma kerül terítékre, köztük élettörténetek bemutatása is. A társulat gyakran hív vendégeket is játékaikhoz: idén biztosan találkozhatunk a Momentán vendégeként Halász Judittal, Rezes Judittal, valamint Grecsó Krisztiánnal is. 

További információ és az előadások teljes sora elérhető a muveszetekvolgye.hu oldalon, ahol immáron a 3 napos bérletekre is le lehet csapni.

Olvass tovább!