Heti kultkedvenc: hinnél a lányodnak, ha gyilkossággal vádolnák?

2022. június 24.
Ha szereted a thrillereket, amik az első percben rabul ejtenek, A tökéletes anya minisorozatot mindenképpen nézd meg a Netflixen. Csak tedd magad szabaddá, mert biztos, hogy ültő helyedben végig fogod nézni.

El tudod képzelni, hogy a lányod, aki egy másik városban tanul, váratlanul felhív és sírva közli, hogy bajban van: holtan találtak egy férfit, akivel együtt töltötte az éjszakát, és be kell mennie a rendőrségre, mert őt gyanúsítják a gyilkossággal? Persze, hogy hinnél neki és rohannál, hogy megmentsd. De mi történik akkor, ha megdöbbentő bizonyítékokat találsz, és sejteni kezded, hogy a lányod, akit úgy érzed, már alig ismersz, neked lesz a leggyanúsabb?

A tökéletes anya című, német, francia és belga kooprodukcióban készült minisorozat ezt a dilemmát (is) dolgozza fel. Egy anya küzdelmét követi nyomon, aki mindenre hajlandó, hogy bebizonyítsa a lánya ártatlanságát. A történet magával ragadó, és a legvégéig akarod nézni, hogy kiderüljön az igazság. A négyrészes sorozat, amelyet júniusban mutatott be a Netflix, Nina Darnton amerikai írónő azonos című regényének adaptációja. Hőse, az anya Hélène Berg, akinek tökéletes családi élete ezzel a telefonhívással teljesen megváltozik. Lánya, Anya, akit Eden Ducourant alakít, aki a Ki ölte meg Sarát? sorozatból lehet ismerős, aki Párizsban tanul, épp a rendőrségre tart, mert gyilkossággal vádolják. Hélène, akit Julie Gayet francia színésznő alakít, azonnal repülőre ül, felkeresi 20 éve nem látott szerelmét, aki történetesen ügyvéd, és megpróbálja megmenteni és tisztázni a lányát. Az ügyvéddel együtt nyomozni kezdenek, hogy bizonyítékot szerezzenek lánya védelme érdekében, de ahogy egyre több információhoz jut, egyre nagyobb kétségek gyötrik: vajon minden igaz, amit a lánya mond? Az ügyvéd szerepében Tomer Sisley, a Largo Winch filmek főhősét láthatjuk, aki játszott a Ne nézz fel! és a Messiás Netflixes-sorozatban is.

Nem akarunk spoilerezni… Elég legyen annyi, hogy a sztori jóval szövevényesebb, mint elsőre tűnik, és lélektanilag is nagyon izgalmas. A fiatal lány karakterét Eden Ducourant annyira jól alakítja, hogy az egyik percben szeretjük, a másikban pedig már nem értjük, hogy mi volt benne 5 perce szerethető. Ő a gyilkos, vagy sokkal inkább az áldozat?

A sorozat az első pillanattól kezdve az utolsóig fenntartja a feszültséget… Nézőként pedig a véleményünk nekünk is, akárcsak a lányát védő anyának, percenként változik: vajon Anya tényleg ártatlan, ahogy állítja.

Fotó: Netflix

Ezt is olvasd el!