Zamárdiban indul a ZamJam!

2022. július 16.
A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén. A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal.

Július utolsó napjaiban új és igazán hiánypótló programmal bővül a Balaton nyári kínálata. Indul a ZamJam, amely a szervezők szándéka szerint butik méretű és Zamárdi több pontját érintő, minőségi fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak, előzetesen is utalva az esemény ünnepi, nyaralást idéző hangulatára. A város többi pontján zajló programok belépőjegy nélkül látogathatók.

A MOL Nagyon Balaton színpadon különleges koncertek várják a közönséget. Július 29-én egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang a fő fellépő, előttük a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go lép fel. Másnap Geszti Funky címmel Geszti PéterVáczi Eszterrel és a Jazz + Az fúvósaival kiegészülve a művész életművének „alkalomhoz illő” darabjait mutatja be, a Jazz + Az és a Rapülők programját is megidézve. Előtte egy igazi, haza legenda, Charlie koncertezik.

A záró este főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai–jamaicai származású Shaggy lesz. Előtte az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap lép fel.

A Random Trip csapata vállalta, hogy a műfajhoz illő programmal és vendégekkel készül a színpad nyitó produkciójaként. Velük lesz mások mellett Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér és Nagy Kristóf. A ZamJam fő helyszínén a házigazda DJ-knek sok-sok, emlékezetes balatoni nyarat köszönhetünk.

Jazz a parton

Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Terasz az egyik igazán fontos hely, ahol fröccsel a kézben várhatjuk az esti koncerteket. Séf a parton címmel naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről. A MOL Nagyon Balaton Terasz a kicsikre is gondolt: Földessy Margit és a Szindra társulat érkeznek a színpadra interaktív improvizációs előadással kifejezetten gyerekeknek július 30-án délután 15:30-tól, a Játék az gyönyörű címmel. A színpad mellett pedig a parton a legkisebbeket várják kültéri játékokkal, Bereczki Kata festményeiből készült balatoni színezőkkel. De ez még nem minden! A Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógiai programmal készül a gyerekeknek, ahol lehetőségük lesz 1920-as évek ruháiba beöltözni, de a retró sarokban azt is megnézhetik, milyen játékokkal játszottak szüleik és nagyszüleik gyermekkorukban. Lesz még kincskereső játék, kvíz, tetoválás, kitűző készítés. Este aztán a Budapest Jazz Club pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Itt lesz Micheller Myrtill és a Pintér Tibor DuoSárik Péter Trio feat. Berki Tamás az Orbay Lilla Quintet a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens DJ-i állnak színpadra.

Kilátó koncertek

Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. Pincesor és szőlők mellett jutunk fel a 218 méteres magaslatra, ahonnét szinte az egész északi partot megcsodálhatjuk, előtérben a Balaton fenségesen csillogó víztükrével. Innen Tihany és Badacsony is megmutatja összetéveszthetetlen sziluettjét.  Ezen a helyen a Kilátó Terasz kertjében naponta egyszer, 17 órakor koncerttel várják a közönséget. Az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel, Cseh Tamás estjével.

Tilla a házigazda

A ZamJam házigazdái között sok-sok helyi lakos mellett hírességek is szerepet vállalnak, azok, akik törzsvendégnek számítanak a városban. „Nem titok, hogy minden évben itt vagyunk pár hetet a feleségemmel és a gyerekeimmel. Igazi déli partinak vallom magam, aki papucsban és pólóban jár, aki hekket és lángost eszik és aki legjobban Zamárdiban szeret úszni, pecázni és pingpongozni. A ZamJam szervezői minden bizonnyal ezért kértek fel épp engem, hogy legyek az induló fesztivál házigazdája. Minél több időt is szeretnék ott lenni majd!” – mondja Tilla, aki a tervei szerint ezt a hétvégét is Zamárdiban tölti majd.

Bővebb infóért kattints IDE!

Olvasd el ezt is!