Tökéletes chill a Balaton-felvidéken – nem csak pároknak

2022. június 16.
Ha az elvonulás, bekuckózás szavakat halljuk, általában a párunkkal, szerelmünkkel képzeljük el magukat. Mi viszont most barátnővel próbáltuk ki, hogyan lehet pár napot teljes békében eltölteni Kapolcson, a Treehouses sziklaházainak egyikében.

Kapolcs és környéke általában a Művészetek Völgye kapcsán jut eszünkbe, pedig a Balaton-felvidék tájai az év bármelyik időszakában lenyűgözőek. Ráadásul a fesztiválon túl olyan, mintha megállt volna az idő – a szó pozitív értelmében.

A Treehouses szálláshely tulajdonképpen a természet lágy ölén terül el, Kapolcs és Vigántpetend között, de mindentől távol. A szálláshelyhez érve 6 dizájnos, úgynevezett szikla vár minket, amelyeket a Hello Wood csapata álmodott meg, és amelyek teljesen beleolvadnak a természetbe. Sziklának csak azért hívják őket, mert a minden kényelemmel és luxussal felszerelt kabinokat a sziklák formái ihlették, hogy még inkább úgy érezzük, ottlétünk alatt kapcsolódunk a természethez.

Persze nem kell lemondanunk a megszokott kényelmünkről sem: a kétszemélyes sziklákban, amelyek éppen kellő távolságra vannak egymásnak, hogy ne zavarjuk egymás köreit, privát jakuzzi és panoráma infraszauna található (vagyis télen is csodásan eltölthetünk itt egy hétvégét), de van természetesen WIFI, Smart Tv, a minibárban pedig isteni borok közül tudunk választani, ha az esti panorámára koccintanánk is egyet.

treehouses_kapolcs_szauna_01

Azon sem kell izgulnunk, hogy éhen fogunk halni. A szobákban saját magunknak is készíthetünk kávét, és mivel minden szikla felszerelt teakonyhával, a bőséges reggelit, ami diszkréten a teraszon vár minket egy hőtartó kosárban reggel, kényelmesen kitálalhatjuk magunknak a szobában. Tényleg semmi hiányérzetünk nem lesz utána. Ha a szálláshelyről nincs kedvünk kimozdulni, vacsorát is kérhetünk itt: a recepcióhoz közel elhelyezett iglookban 4 fogással várnak minket. Igaz nincs bőséges étlap, hogy válogassunk, de nem fogunk csalódni: ha pedig ételérzékenységünk van, érkezésünk előtt jelezhetjük, hogy alternatív menüt szeretnénk kérni. Itt semmi sem lehetetlen. Két fogás között pedig a szénakazal tetejére ülve a naplemenetét is megcsodálhatjuk.

img_2855-2k

Pároknak szól?

Igazán romantikus persze itt a párunkkal, de barátnővel is tudjuk ajánlani. Olyan ritkán van időnk manapság beszélgetni, kibeszélni magunkat – hosszan és ráérősen – erre tökéletes itt egy pár nap együtt. Valahogy az ember idegrendszere itt azonnal kisimul, a csend, ami körülveszi a sziklákat már önmagában lelassít. Napozni, jakuzziban üldögélni, a teraszról nézni a naplementét – mi kell több.

A szálláson kerékpárt is kapunk, ha kedvünk támad kalandozni, kimozdulni. Tekertél már át biciklivel egy mezőn? Lefelé egy erdei úton Kapolcsig? Hogy ott aztán a Kuthy kávézóban egyél egy süteményt? Tapasztalatból mondom, hogy isteni program. (Jó felfele volt azért, ahol tolni kellett a biciklit!) Mi nem is vágytunk többre!

Ha viszont valaki aktívabb pihenésre vágyunk, a környéken rengeteg programlehetőség közül választhatunk. Közel a Veszprémi Vár, a Balaton, ahol akár e-hajózhatunk is és Tihany is csak húsz percre van. A szálláshely oldalán is találsz több ajánlott programot.

Azt mondják, a sziklákhoz érve, érezni fogjuk a szabadságot, a helyszín spirituális töltöttségét és azonnal megnyugszunk. Ezt mi csak megerősíteni tudjuk!

Promóció