A játék alapján sötét fordulatot tartogat a The Last of Us 2. évada

2023. március 02.
Nem tudni, mennyire követi majd a The Last of Us sorozat második évada az eredeti videójátékot, de ha igen, akkor elég rossz híreink vannak...

A videójáték-adaptációként készült The Last of Us első évada kifejezetten azzal melengette meg a rajongók szívét, hogy meglehetően hű maradt az eredeti játék történetéhez. Már most is vannak persze változtatások a sorozatban, és semmi sem garantálja, hogy a nemrégiben bejelentett második évad is ennyire lelkiismeretesen követi-e a játékot, de azért viszonylag jó eséllyel támaszkodhatunk a 2020-as The Last of Us Part II videójáték cselekményére. Vigyázat, lehetséges spoilerek következnek!

Márpedig ha így van, akkor sajnos nem sok jóra számíthatunk… A Naughty Dog által megalkotott játék folytatásában csak nagyon rövid ideig követjük a főhős, Joel (a sorozatban Pedro Pascal) nézőpontját. A játék elején Joel bevallja bátyjának, Tommynak, hogy megmentette Ellie-t a Fireflies csoporttól, akik meg akarták ölni a potenciális gyógymód érdekében. A prológus után a játékosok egy immár felnőtt Ellie nézőpontjába kerülnek, vele játszanak tovább.

A második részben ráadásul Joel kifejezetten brutális halált hal: golfütővel veri agyon egy Abby nevű új központi karakter. Tekintve, hogy a sorozat népszerűsége nagyban a Joelt alakító Pedro Pascalnak köszönhető, kérdéses, hogy hajlandóak lesznek-e a szériában is kivégezni a karaktert, és hogy vajon mennyire tudja magát tartani a sorozat, ha végül így döntenek.

Forrás: Popsugar Fotó: HBO Max