Újra technótól lüktet a budai erdő – jön a Kolorádó Fesztivál!

2023. június 18.
Alig férnek el a nevek a Kolorádó Fesztivál idei plakátján: több mint 150 zenei fellépő, izgalmas partyszervező csapatok és kulturális programok várnak a budai fák között.

Idén is elérkezett az idő, hogy ütemesen lépegető lábak verjék fel a port a nagykovácsi erdőben. A térerőt felejtsük el, de nem is lesz rá szükség, hogy a telefonunkat pörgessük, mert idén minden korábbinál több izgalmas programmal készültek a Kolorádó Fesztivál szervezői. 

A fák között bolyongva látványos installációkra bukkanhatunk, izgalmas előadásokat nézhetünk, bólogathatunk a hipnotikus ütemekre vagy éppen rázhatjuk a legnépszerűbb magyar előadók dallamaira, vagy akár meg is pihenhetünk egy kicsit a sejtelmes fényekkel megvilágított füvön. Nappal pedig számos program és kulturális esemény közül válogathatunk.

Tiszta erdő, rendes house

Az idei fesztivál headlinere a francia La Femme lesz, de a nagyszínpadon olyan hazai sztárok is fellépnek, mint Beton.Hofi, az Elefánt, a Belga, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, Deva és Pogány Induló.  Az impozáns sort többek közt a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Henri Gonzo és a Papírsárkányok és 6363 folytatja. 

Kolorádóban a klubzenék mindig kiemelt szerepet kapnak. Idén a brit technolegenda Surgeon, a gyorstechnós amerikai ifjú titán D.Dan, a svéd-magyar house DJ Kornél Kovács, DJ Python, Moxie, Claudio PRC és Interplanetary Criminal mellé érkezik még Ausztrália hipnotikus trancey-house nagykövete: Fantastic Man és a holland techno színtér üstököse, Mary Lake.

Külön örömhír, hogy a fesztivál története során először a szerdai (eddig csak beköltözős) nap is teljes értékű programnappá avanzsál, egy igazi nyitóceremóniával. A Csűr, Iskola, KERET, TakaTTTuka színpadok mellett komoly nagyszínpados koncertekkel is készülnek a szervezők már szerdától.

Kultúra a Kolorádón

Az idei Kolorádó Fesztivál a zeneközpontú programokon túl is számos lehetőséget tartogat. Napközben részt vehetünk mozgással vagy éppen spiritualitással kapcsolatos workshopokon, kipróbálhatjuk magunkat különböző kézműves technikákban, de színházi eseményeken és más kulturális programokon is kipihenhetjük az előző este őrült buliját. A színházi és táncművészeti produkciók egyébként az éjszakába is belenyúlnak, így koncertek előtt és között is élvezhetjük őket.

A fesztivált inspiráló, zenés cirkuszi performanszok nyitják az INspirál Cirkuszközpont, a Willany Leó és a Hakumba jóvoltából. Őket az olasz Bubble On Circus csapata kíséri, akik a cirkuszművészetet és a varázslatot vegyítik a szappanbuborékok illékony és misztikus világával.

Az edukatív programok elgondolkodtatják és bevonják a fesztiválozókat, a workshopok a közös alkotást támogatják, míg a közösségi és sport programok megmozgatják és felfrissítik a Kolorádó látogatóit. A megfáradt testet és elmét „öngyógyító”, spirituális programok ápolják: jógával és meditációval állíthatjuk vissza a tánctéren megborult belső békénket. De megismerhetünk elkötelezett civil szervezetek fontos társadalmi munkájával is, így a Kolorádón tapasztalt élmények hosszú távon is gazdagíthatnak minket.

A fellépőkről részletesen itt lehet olvasni, a további infókat és a bérleteket pedig a Kolorádó weboldalán találjátok. 

Fotó: Kolorádó Fesztivál