Így készíts tökéletes fesztiválsminket!

2022. augusztus 11.
A nyári fesztiválok már régóta nem csak a fellépőkről és a hangulatról szólnak. Gondosan megtervezett szettekkel, különleges frizurákkal és lélegzetelállító sminkekkel találkozunk bárhova nézünk. A fesztiválok a szabadság és az önkifejezés hírnökei, így nem is csoda, hogy a résztvevők szeretik elengedni fantáziájukat. Néhány egyszerű tippet és technikát figyelembe véve mi is könnyedén extravagáns sminket varázsolhatunk magunknak, és elmerülhetünk az igazi szabadság pezsdítő világában.

Amikor egy fesztiválra sminkelünk, mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, hogy rendkívül tartós sminkre lesz szükségünk, hiszen bírnia kell az egész napos és estés megpróbáltatásokat, a táncolást, a meleget és az esetleges port. Alapos fényvédőzés után sminkünk elkészítésének első lépése legyen egy előkészítő spray, vagy primer használata, amellyel növelhetjük sminkünk tartósságát, hiszen sminkelés előtt megalapozza a jó tapadást, sminkelés után használva pedig lerobbanthatatlanul fixálja alkotásunkat.

Előkészítés után jöhet az alapozás. Testes, magas fedésű alapozónk helyett válasszunk most inkább egy könnyedebb BB vagy CC krémet, amely amellett, hogy biztosítja bőrünk számára a szabad légzést, ideálisabb lesz az egész estés szórakozás során is. Beszívódik bőrünkbe, így nem olvad le rólunk a melegben, nem ül bele ráncainkba és nem ragad bele a por.

Szemsminkünk tekintetében semmi ne szabjon határt fantáziánknak, itt az idő igazán kreatívnak lenni. Vegyük elő színes szemceruzáinkat, szemhéjpúdereinket és alkossunk valamit, ami igazán extrém, amire mindig vágyunk, de úgy érezzük, hogy egy átlagos hétköznapon nem engedhetjük meg magunknak. Használjunk bátran vibráló árnyalatokat, rajzoljunk lebegő tusvonalakat, különleges formákat, pöttyöket, csillagokat, szívecskéket, amihez csak kedvünk támad. A különleges színeket és formákat egészen halántékunkig is elhúzhatjuk, vagy akár orcánkat is díszíthetjük velük. A zselés szemceruzák segítségével gyerekjáték a rajzolás, zselés állaguk miatt könnyen siklanak szemhéjunkon és rövid ideig szépen satírozhatók is, mielőtt szupertartóssá száradnának.

Szempilláinkra érdemes hétköznapi spirálunk helyett most egy vízálló változathoz nyúlnunk, hiszen a meleg és a sok táncolás hatására egy átlagos formula könnyen elmaszatolódhat, elfolyhat. A vízálló szempillaspirál egész nap bírja a strapát.

Szemünk mellett ne felejtsük el orcánk és ajkaink hangsúlyozását se! A fesztiválok elmaradhatatlan kellékei a csillámporok és feltűnően ragyogó highlighterek, amelyekben érdemes ilyenkor – kis túlzással – megfürdenünk. Vigyük fel arccsontunkra, kulcscsontunkra, de akár vállainkra is!

2022-ben a pirosítók évét írjuk, amikor nincs is trendibb annál, ha orcáink és ajakrúzsunk azonos színben pompáznak. A fesztiválok alatt különösen praktikus ennek a trendnek hódolnunk, hiszen így két legyet üthetünk egy csapásra. Dobjuk be kistáskánkba ajakrúzsunk és pirosítónk egyik vibráló árnyalatát! Sminkünk utolsó lépéseként pedig már csak a fixálás van hátra, utána öltözhetünk és indulhatunk is a nyár legszabadabb és legkalandosabb eseményére.

Forrás: AVON Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!