Idén is pazar lineuppal vár a budai technoerdő

2022. június 11.
Sötét svéd ütemekkel, mérnöki pontossággal megtervezett technóval és magyar kedvencekkel tölti meg a budai erdőt a 2022-es Kolorádó Fesztivál. Megvan a teljes zenei lineup, minden adott az elemi erejű becsapódáshoz júniusban.

Az előző járattal jött a hír a brit Black Midi és Gilla Band koncertjeiről, de biztossá vált Tirzah, Loraine James és Sega Bodega fellépése is. Az erős külföldi résztvevők mellett találkozhatunk azokkal a magyar kedvencekkel is, akikben mindig garantálják az óriási koncertélményt. A Bohemian Betyars és a Parno Graszt egyesítik zenei erejüket, de ebben az évben is kitölti a rendelkezésére álló teret Deva éteri jelensége, és a hatalmas közönségkedvenc Analog Balaton. Magyar fronton hozzájuk csatlakozik még a poétikus szálat szövő Elefánt és a mocskosan-tiszta Beton.Hofi.

kolorado-fesztival-buda-zene-koncert

Franciaországból érkezik a pályaelhagyó Anetha, aki házak helyett már mérnöki pontossággal készült szettjeit építi. A producer DJ a ’90-es évekbeli techno, EBM, trance és electro által inspirált francia új generáció kiemelkedő alakja. További csemege az elektronikus zenei kedvelőinek, hogy idén debütál Magyarországon D. Tiffany, upsammy, Rosa Anschütz és Sansibar is.

A La Manche másik oldaláról a londoni Moxie ejti útba a Kolorádót, hogy klubestjeinek végeláthatatlan láncolatát egy kis fesztiválos táncoltatással szakítsa meg. Útját a chicagói house-tól kezdve a diszkón át az upbeat breakig megannyi műfaj kíséri. 

kolorado-fesztival-buda-zene-koncert

A svédországi csomag technót és tribal muzsikát rejt. A sötét ütemek mestere Hellquist, és a letisztult technót képviselő Marcus Henriksson érkeznek a hideg északról talpakat és szíveket forrósítani. A legnagyobb távot Gui Scott teszi majd meg – Brazíliából csempészi át azt a house és disco küldeményt, ami igazi karneváli, trópusi hangulatot idéz majd a lombhullatók közé.

Az eddigi évekhez hasonlóan színpadra áll Kolorádón a Middlemist Red, a Ricsárdgír és a Platon Karataev is. De a magyar melankólia legújabb képviselői, Henri Gonzo és papírsárkányok szintén történelmi pillanatok színhelyévé transzformálják a Majort – itt lesz ugyanis első élő fellépésük. 

A Qiyan középkori, mór életérzésével járó múltidézés kellemesen egészítik ki a budapesti zenei szcéna újdonságai: az új hippi kollektíva, a hari_drama, és Budapest legújabb afro zenekara, a Betá Betá.

A fiatal hip hop másik oldala is reflektorfénybe kerül a Wavy és az On The Low jóvoltából, akik tovább erősítik a már bejelentett 6363, Kapitány Máté, Lil Frakk, Ress és HOLI csapatát. 

kolorado-fesztival-buda-zene-koncert

Fontos zenei exportcikkünk, a jó magyar elektronika kiváló képviselői is felsorakoznak: Route 8, Crimson, Alexandr, Menishu, LAU, CT Kidobó és Isu – csak, hogy egy pár nevet említsünk azok közül, akiket már jól ismerhetünk a budapesti éjszakából. Júniusban pedig a szürke betonrengeteg fojtogatása helyett a természet közelségét élvezve állnak a keverőpult mögé.

A 2022-es Kolorádó Fesztiválon sem csak zene van. Kortárstánc-előadások, kritikus és kihívó színházi performanszok és interaktív programok csábítanak ki a sátorból a nap folyamán. Forradalmi darabját hozza a FreeSZFE, Faremidóba utazik a TÁP Színház, és a Tünet Együttes is Kolorádóba hozza Trolletetés című előadását. A fesztiválozók jogtudatosságát és társadalmi szerepvállalását civil szervezetek ébresztgetik majd játékokkal és izgalmas workshopokkal. De a hátralévő pár hétben ez a lista biztosan bővülni fog!

Fotó: Szemerey Bence

Olvass tovább!