Így ünnepel a Punnany Massif: születésnapi bulin forgott a zenekar új klipje

2023. szeptember 02.
Felcser „RendbenMan” Máté születésnapjának alkalmából új klippel jelentkezett a Punnany Massif, szeptember 29-én pedig a zenekar fennállásának 20. évfordulóját ünneplik a Budapest Parkban.
Így ünnepel a Punnany Massif: születésnapi bulin forgott a zenekar új klipje

Stílusosan ünnepli a születésnapját Felcser „RendbenMan” Máté, ugyanis az áprilisban megjelent Fel Nem albumról ismert Szép című számhoz érkezett új klip, amin a zenekarvezető a Covid-járvány kirobbanásakor kezdett el dolgozni. „Bár már korábban is bíbelődtem a sounddal, de akkor raktam össze és éreztem életképesnek, amikor az első karantén alatt családilag lezúztunk Pápára Riki barátunk csoda tavaihoz” – meséli Máté. „Talán akkor bizonyosodott be számomra, mennyire fontos is a szabadság, az önfeledt boldogság, és az, hogy amikor mindenünk megvan, észre sem vesszük, milyen kincs van a birtokunkban” – mondja, a csapat másik frontembere, Farkas „Wolfie” Roland pedig hozzáteszi, a boldogság soha véget nem érő hajszolása, és a tárgyak felhalmozásának múlékony örömkönnyei könnyedén elvehetik a figyelmünket az igazán szép dolgok elől.

Így ünnepel a Punnany Massif: születésnapi bulin forgott a zenekar új klipje

Farkas „Wolfie” Roland

„A szépséget nem kell keresni, ott van veled mindenhol, csak észre kell venni és hagyni, hogy tegye a dolgát, még ha minden ablakból más is a panoráma. A magyar értelmező szótár szerint a ’szép’ érzékeket gyönyörködtető és ezáltal a megfigyelő hangulatát, érzéseit javító kifejezést takar” – fejti ki Wolfie. „Ez lehet egy elkapott mosoly a kasszás nénivel a boltban egy aranyos szóviccel megspékelve, vagy egy kiflivéget majszoló kisgyermek, de akár az is, ahogy a természet átöltözik téliből tavaszi ruhába.” És lehet egy olyan felszabadult buli is a barátokkal, mint amelyiken leforgott a Punnany Massif most megjelenő klipje. „Miután kinyílt a világ, úgy döntöttünk, visszamegyünk Pápára megülni a szülinapomat bő egy év józanság után. Mindenkit elhívtam, aki életem akkori szakaszának jelentős szereplője” – emlékszik vissza Máté. „Egy perce sem voltak megerőltetőek a felvételek, ez lejön szerintem elsőre. Küldöm szeretettel születésnapom gyanánt Nektek, pussz!” – üzeni nevetve Máté.

Így ünnepel a Punnany Massif: születésnapi bulin forgott a zenekar új klipje

Felcser „RendbenMan” Máté

De nemcsak a zenekarvezető születésnapjára koccinthatsz ősszel, hanem a Punnany Massifra is, hiszen a pécsi csapat története éppen két évtizede kezdődött el. A huszadik jubileumot az „új lemez, régi arcok” elnevezésű nagyszabású koncerttel ünneplik meg a Budapest Parkban szeptember 29-én, ahol több meglepetésvendég is csatlakozik hozzájuk a színpadon.

Fotó: Miki357