Novemberben debütál Sisi első nagylemeze, már kint van az első szám

2023. október 22.
Nagy „dubásra” készül a hiphop kelendő királynője, Sisi, hiszen egy új, albumbejelentő dallal bukkant elő alkotói műhelyéből. Sokaknak meglepő fordulat lehet a nemes egyszerűséggel „Szar” címre keresztelt dubstep-téma, de a megjelenés kapcsán elárulta a rapperlány, hogy olyan frizurát viselt az iskolában, mint az akkori Skrillex és ez még bizony csak a kezdet a cseppet sem túl távoli jövőben érkező újdonságáról.

Felfoghatatlan mindaz, amely Sisi körül tombol éppen: Az elmúlt nagyjából fél évben – amióta kikerült a SISTEMATIIK című EP-je – alig telt el hét, amikor ne lépett volna fel egy fontos színpadon vagy ne kérték volna fel egy-egy nagyszabású (média)műsorban való szereplésre, beszélgetésre. Óriási bulikat csapott a legnépszerűbb hazai fesztiválokon (mint például a Sziget, Strand, Campus) és túl van az első Budapest parkos fellépésén is, most pedig újabb „elsőket” készül kipipálni a bakancslistáján.

SAVE THE DATE: November 24-én debütál Sisi első nagylemeze, amely túlmerészkedik a hiphop megszokott irányzatain és lehet izgulni, ugyanis nem akármilyen kollabokra lehet számítani az LP-n.

„Ez a trekk lehet, elsőre újdonságnak tűnik tőlem, számomra ez mégis teljesen magától értetődő lépés volt. Nyolcadikban már Skrillex-hajam volt, meg voltam őrülve a zenéjéért, szerettem a Knife Partyt is. Egy osztálytársammal non-stop mutogattuk egymásnak a különböző új előadókat, dalocskákat, mindketten fejhallgatóval közlekedtünk, ahova csak lehetett. Tehát ez is én vagyok. Lényegében a dub és a bass valamennyi alműfajával tudok azonosulni” – mesélte Sisi a Szarról, aki azt is elárulta, miért éppen ezt a címet választotta újdonsült single-jének:

„Egy olyan szituáció ihlette a felvételt, amely gyakran megesik az előadókkal: Azaz, amikor valaki elsőre azt kérdezi magában egy új szám vagy fellépő hallatán: »mi ez a szar«? Majd, amikor meglátja a színpadon, hogy mindenki tombol rá, vagy csak először megérzi a zene lüktetését, eszmél csak rá: »Ja, hogy te vagy az, bocs!«.

Vagy mint amikor a szomszéd átkopog, hogy üvölt a zene, remeg a fal, majd beljebb jön, megtetszik neki a vibe és végül ottmarad bulizni, majd egy új hallgatómként távozik.” Már csak egy kérdésünk maradt Sisi szavajárásával élve: „Jöhet egy kis Szar, tesóimsz?”