Beton.Hofi az MVM Dome-ban mutatja be új albumát: „Nekem a minden a 0 most”

2024. február 18.
Beton.Hofi új albumát a Holnap megállnak az órák és a 16 tonna fehér hó vezeti fel. A 0 című mixtape lemezbemutató koncertje április 13-án lesz az MVM Dome-ban.
Beton.Hofi az MVM Dome-ban mutatja be új albumát: „Nekem a minden a 0 most”

„Méltó befejezést és lezárást szeretnék életem eddigi legkedvesebb projektjének, avagy a mixtape trilógiának. comic sins, Playbánia, 0: ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem. Nekem a minden a 0 most” – meséli Beton.Hofi.

A rapper jelenleg a márciusban megjelenő 0 című mixtape-en dolgozik. Az album utolsó előfutárai a 16 tonna fehér hó és a Holnap megállnak az órák, amelyekhez Miki357 klipeket is készített. A 16 tonna fehér hó szövegeinek egy részét Beton.Hofi tavaly tavasszal és nyáron, valamint 16 évesen írta.

„Alprite-tal most dolgoztunk együtt először a RIZIKÓ után. Egy őszi koncert után összeültünk a Kettes Lövész nevű stúdióban. A dallamokban dj bestbars munkája kiemelendő, nagy zenész, telefon segítségével dúdolta fel az ötleteit és azokat építettük be a végleges verzióba némi átalakítással. A Holnap megállnak az órák pedig az 1978-as Bontovics Kati dalt mintázza.

Ezúton szeretném tisztelettel megköszönni az eredeti szerzők hozzájárulását a minta használatához. A verzémet közvetlenül a Bagira megírása közelében rögzítettem, és azt képzeltem el, hogy mit mondana nekem a zene, ha odakukkantana az ember felé Beton.Hofi mögött, amikor először megfogta a mikrofont.”

A 0 lemezbemutató koncertje április 13-án lesz az MVM Dome-ban

Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. Második szóló dalával megnyerte a rapID tehetségkutató versenyt. A 2021 júniusában megjelent első, comic sins című mixtape óriási kritikai és közönségsikert aratott, a 2022-ben kiadott Playbánia és a Hundred Sinsszel közös Bagira című dal – ami a valaha 3. legtöbbet játszott magyar dal lett a Spotifyon – megjelenését követően pedig egyértelművé vált, hogy az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz.

2022-ben a comic sinsért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram-díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/hangfelvétele kategóriában, az albumok hallgatottsága már 100 millió felett jár. Egyedi hangzásvilágával, reflektív és önreflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével és lelkes rajongói bázisával gyorsan bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain.

A 0 lemezbemutató koncertje április 13-án lesz az MVM Dome-ban Magyarország-Magyarország 0:0 (A meccs előre el van döntve) címmel. „Úgy érzem magam, mintha egy rab lennék, amióta nem találkozom a közönségemmel ebben a közelségben és várom, hogy halljam és lássam a szemeimmel, amikről a stúdióban fantáziálunk, miközben tervezzük a dalokat. Úgy érzem, hogy láttam ezt a pillanatot, ahogy jön felém a labda. Ez lesz az eddigi legfontosabb show-m, minden létező értelemben.”

Fotó: Miki357