Rossz hír a Bridget Jones-rajongóknak: a legfontosabb szereplő nélkül készülhet el az új rész

2024. április 10.
A Bridget Jones-rajongók bojkottálni akarják a készülő negyedik filmet, ha nem fog benne szerepelni a szeretett karakterük, Mark Darcy.
Bridget Jones Mark Darcy

A Bridget Jonest, a ’90-es évek kultikus romkomját egy egész generáció imádta. Nők milliói azonosultak a csetlő-botló, de nagyon szerethető főhősnővel, Bridgettel, aki folyamatosan aggódott a súlya, a dohányzás, a túl sok ivás miatt, és persze azért, hogy megtalálja-e valaha a nagy őt. 

A Helen Fielding regényei alapján készült Bridget Jones-filmekben Bridget – akit Renee Zellweger játszott – több szerelmi háromszögben is megfordult, főként Mark Darcyval (Colin Firth) és Daniel Cleaverrel (Hugh Grant). A harmadik filmben azonban végre úgy tűnt, Bridget megtalálta a boldogságot, mikor első közös gyerekük születése után megállapodott az ügyvéd Markkal. 

Egy ilyen befejezés után a rajongók érthető módon izgatottak lettek, mikor meghallották a készülő negyedik filmről szóló híreket. Mindenki tűkön ülve várta ugyanis, hogy végre megtudhassák, miként folytatódik vajon Bridget és Mark közös útja. Legnagyobb meglepetésükre azonban Colin Firth neve hiányzik a szereplők listájáról. 

 

Ezt látva a közösségi médiában azonnal elterjedt a pletyka, ami szerint a készülő negyedik film Fielding harmadik könyvének történetét fogja követni, amelyben tragikus módon meghal Mark Darcy, Bridget pedig özvegyen, kétgyerekes anyaként kezdi újra az életét. 

Már a harmadik Bridget Jones-könyv sokkoló fordulata is felháborította az olvasókat, ami után az írónő egy kis magyarázkodásra is kényszerült. Elmondta, hogy azután döntött Darcy halála mellett, hogy édesapját elvesztette egy autóbalesetben, és a halála rádöbbentette, hogy az élet mennyire kiszámíthatatlan. A könyv 2013-as megjelenése után így nyilatkozott: „Olyan, mint a zongora billentyűi, nem igaz? Vannak fehér és fekete hangok benne.”

A készülő negyedik Bridget Jones-filmet 2025 Valentin-napján fogják bemutatni a Peacock streamingszolgáltatón, valamint a nemzetközi mozikban. 

Fotó: Getty Images