Mit nézzünk szilveszterkor? Ezek a legjobb filmek, ha bulizás helyett bekuckóznál

2023. december 29.
Semmi kedved bulizni idén szilveszterkor? Megértjük, rendezz filmmaratont helyette! Mutatjuk, mi kerüljön műsorra: a legjobb filmeket gyűjtöttük össze a vígjátéktól a drámáig.
Mit nézz szilveszterkor? Segítünk!
  • Hideg van, nagy a tömeg, hangos a tűzijáték: sokan a szilveszteri buli helyett inkább összebújnak a párjukkal a kanapén vagy közös filmmaratont rendeznek a barátokkal. 
  • Mutatjuk, melyek azok a filmek, amiben az új évnek nagy szerep jutott. 
  • Van a listánkban régi klasszikus és új film is, így mindenki kiválaszthatja a neki legszimpatikusabbat – habár szilveszter este akár egymás után több film is belefér!

Harry és Sally

Nemcsak a valaha készült egyik legjobb romantikus vígjáték a Harry és Sally (angolul When Harry Meet Sally), hanem az egyik leggyilkosabb szilveszteri jelenet is ebben a filmben található! Nézd meg, és dobd el az agyad! 

Szilveszter éjjel 

Az újévi filmek listájáról a Szilveszter éjjel (angolul New Year’s Eve) biztosan nem maradhat le! Ha a guilty pleasure szerelmese vagy és a félelmetesen rossz filmek közül keresnél valamit, nézd meg ezt a Garry Marshall-féle vígjátékot! Ami a minőségből hiányzik, azt a film a nagyszerű szereplőgárdával pótolja, Robert DeNiro-tól Bon Jovin át Ludacrisig mindenki megtalálható ebben a filmben. 

Négy szoba

A Négy szoba (angolul Four Rooms) egy szállodában játszódik szilveszterkor, és minden szobába, ahová a londiner bemegy, egy-egy mini filmet láthatunk, mindig másik rendezőtől. Az alkotók között ott szerepel Quentin Tarantino és Robert Rodriguez is. 

Carol

A Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével készült, Oscar-díjra jelölt romantikus film két teljesen különböző világból érkező nőt mutat be, akik az 1950-es években szeretnek egymásba – és első csókjuk szilveszterkor történik (hiszen az első csókra nincs is jobb alkalom).

Fantomszál 

A Fantomszál (angolul Phantom Thread) megtekintése luxusélvezetet nyújt: láthatunk díszes ruhákat, pompás házakat és egy olyan szilveszteri partit is a filmben, amitől azt fogjuk kívánni, bárcsak visszarepülhetnénk az ’50-es évek Londonjába. 

Bridget Jones naplója

A Bridget Jones naplója (angolul Bridget Jones’s Diary) szilveszterkor kezdődik és végződik. Renée Zellweger legbájosabb alakítása egy igazi tanúságtétel arról, hogy minden évet egy új, üres lappal érdemes kezdeni.

Időről időre 

Kívántad már, hogy bárcsak újra átélhetnéd az egész évet? Az Időről időre (angolul About Time) film főszereplője megteheti, miután megtudja, hogy a családjában élő férfiak időutazásra képesek. Természetesen visszamegy egy szilveszteri buliba, ahol elrontott egy csókot…

Az igazira várva 

Ez is egy olyan film, amely szilveszterkor kezdődik és végződik, majd a köztes hónapokban négy barát fel- és lejtmenetét követi nyomon. Reméljük, a te újéved kevésbé indul viharosan, mint Angela Bassett karakteréé, aki felgyújtja férje autóját, amikor rájön, hogy a férfi megcsalja őt.

Forrás: GoodHK, Fotó: IMDb