Ez a weboldal azért jött létre, hogy a nők jobban élvezzék a szexet

2016. szeptember 30.
Az OMGYes azért jött létre, hogy a nők őszintén és nyíltan beszélhessenek saját szexualitásukról és a gátlások levedlésével illetve a tudatosság fokozásával jobban élvezhessék a szexet. És még Emma Watson is a rajongója!

A nők jelentős részének nincsen rendszeres orgazmusa, és sokan vannak olyanok is, akik még életükben nem éltek át szexuális gyönyört. Ennek vannak általános okai, például az, hogy a nők eleve nem beszélnek szabadosan saját szexualitásukról, főleg a konzervatív neveltetés és társadalmi elvárások miatt, amik mind azt sulykolják, hogy a nő legyen szemérmes és ártatlan (bármit is jelentsen ez). Ehhez kapcsolódik az a téves kép is, hogy a szexet élvező, szexről beszélő, ne adj’ isten több partner váltogatott nőket sokszor könnyűvérűnek, ribancnak bélyegzik, míg a családanya, a jó feleség képét állítják követendő példának a lányok elé.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Nem sokat segít a pornó sem. Nem csak azért, mert egyedül ott lehet gond nélkül ábrázolni szexet élvező nőt (ami ugye nem kelt valami jó asszociációkat a nők nagy részében) de főleg azért, mert a fél perc alatt ordítva élvező nők mindkét nemben hamis elvárásokat keltenek. A férfi és a nő is aggódni kezd, ha az orgazmus nem jön két perc alatt, hanem kicsit jobban meg kell dolgozni érte…

Ezek mind felelősek lehetnek azért, hogy a nők gátlásosak az ágyban, ami pedig a továbbiakban könnyen az orgazmus hiányához vezethet. Épp ezért fontosak az olyan kezdeményezések, mint az OMGYes oldala! Az oldalt két jóbarát hozta létre, akik tudományos kutatásokat végeztek a nők szexuális öröméről önkéntesekkel és egyetemi dolgozókkal karöltve. A végeredmény pedig egy komplex, izgalmas weboldal, ami csak a női orgazmussal foglalkozik: vannak személyes beszámolók, tippek és trükkök és részletesen, lépésről lépésre leírt, videóval illusztrált, elsajátítható technikák. Az oldal egyébként annyira menő, hogy még Emma Watson is elismerően nyilatkozott róla!

De félreértés ne essék, az oldal nem egy „kézikönyv”, ami az orgazmusig vezető mechanikus lépéseken kísér végig minket. Az OMGYes épp azt a nyomást akarja megszüntetni, ami a nőket terheli saját orgazmusukkal kapcsolatosan. A cél sokkal inkább a szabad, gátlások és tabuk nélküli beszéd, egyfajta jó hangulatú, önbizalomnövelő személyes tapasztalatcsere, hogy ez a téma komfortosabb legyen minden nő számára.