4 hasznos tipp, hogy mostantól ne vegyél mindent személyes sértésnek

2019. január 13.
Nem kell mindent magadra venni. Ezt is ugyanúgy meg lehet tanulni, mint teniszezni vagy zongorán játszani. Egyedül a fejedet kell használni hozzá.

Gyakran érzed magad megsértve? Mindegy, hogy egy buta megjegyzés vagy egy vicces kommentár, mindent a szívedre veszel, és persze ezen közben nagyon rosszul érzed magad. 

Mi történik, ha mindent magadra veszel? Abban a pillanatban, átadod a hatalmat azoknak, akik kritikával illettek, ezek után pedig úgy játszanak veled, ahogy akarnak. Mert amikor megtámadva érzed magad, próbálsz védekezni, holott erre semmi szükséged nincs. A legkisebb megjegyzésből pedig nagy drámát csinálsz, és napokig rágódsz rajta, ami nemcsak rengeteg energiádat emészti fel, hanem boldogtalanná is tesz. Pedig emiatt nem szükséges kellemetlenül érezned magad.

1. Maradj nyugodt

Hogyha valaki rosszul szól hozzád, az nem feltétlenül  miattad van. Inkább arról van szó, hogy az illetőnek van egy saját világképe és elképzelése arról, mi az ami helyes illetve helytelen. Egyszerűen nem férsz bele az ő világképébe. Ez nem azt jelenti, hogy te mint személy hibás vagy.Tedd világossá önmagad és a másik számára, hogy te is rendelkezel egy saját világképpel ami által egészen másként értékeled ugyanazt a helyzetet. Maradj nyugodt, gyakran mások a megjegyzéseiket nem kritikának illetve támadásnak szánták, mindössze a világnézetetek az, ami eltér egymástól.

2. Törekedj arra, hogy megértsenek

Ha sértve érzed magad mások szavai által, mond el ezt annak aki megbántott, hiszen lehet, hogy nincs is tisztában vele, hogy a szavai sértőn hatottak rád, de konkrétan rá is kérdezhetsz, hogy értette azt, amit mondott. 

3. Szabadulj meg attól a függőségedtől, hogy másoktól vársz visszacsatolást azzal kepcsolatban, hogy valamit jól vagy rosszul csinálsz 

Függetlenítsd magad attól, hogy mit gondolnak rólad mások. Legyél semleges a pozitív és a negatív véleményekkel szemben.

4. Építs magadnak erős védőfalat önbizalomból. 

Minél erősebb vagy belül, annál kevésbé hatnak rád az ellenséges megjegyzések. 

Még több hasznos tippért kattints a Juliannie blogra!