Ördög Nóra és Farkasházi Réka is türelemre biztat

2020. május 09. |

Türelem. Ez az egyetlen dolog, ami most átsegít egy olyan helyzeten, amivel legtöbben sohasem találkoztunk. Türelem egymással és magunkkal szemben. Düh, indulatok, tehetetlenség, bizonytalanság, félelem uralja a napjainkat. Olyan érzések lesznek úrrá rajtunk, amelyeket korábban talán egyáltalán nem tapasztaltunk.

Sokan elvesztették a munkájukat, a hétköznapi rutint, sokan nem tudják, hogy mit hoz a holnap. Vagy csak önmagában a megváltozott hétköznapok, az összezártság okoz feloldhatatlan feszültséget. A koronavírus-járvány, az izoláció és a távolságtartás talán legnehezebb része, ha egészségesek vagyunk, a bizonytalanság. Sokakban hatalmas szorongást és stresszt okoz, hogy nem tudjuk, mikor és hogyan lesz vége a járványnak, mikor térhetünk vissza a munkahelyünkre, mikor járhat újra közösségbe gyermekünk, és mikor találkozhatunk maszk nélkül ismét szeretteinkkel, barátainkkal. Ehhez kell a türelem.


A gyógyszerész, az orvos, az olasz rendőr, a kutató, a klinika igazgató, a Dániában élő magyar anyuka mind-mind ugyanazzal a szorongással küzd, mert itt vagy ott éljünk – mindannyian egyformák vagyunk. A #maradjotthon és #mosskezet mellett a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány tagjai arra kérnek mindenkit, hogy legyen türelmes.

A türelem nem csak nekünk fogy el hamarabb. Farkasházi Réka és Schmied Zoltán is egyre nehezebben viseli a hetek óta tartó bezártságot, ezért szeretnének üzenetükkel erőt és lendületet adni az otthonléthez, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül.

Nem is számoljuk, hányadik hétvége ez már, de a sokadik, egyre jobban kell a #türelem, erre van szükség, erről beszélt Ördög Nóra, dr. Gellér László kardiológus professzor és csapata, Gubás Gabi, dr. Kamuti Jenő, dr. Cecilia Rokusek nemzetközi hírű geriátriai szakember és Nánási Pál.

Fotó: Unsplash

Olvastad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Lélek