Ördög Nóra és Farkasházi Réka is türelemre biztat

2020. május 09.
Türelem. Ez az egyetlen dolog, ami most átsegít egy olyan helyzeten, amivel legtöbben sohasem találkoztunk. Türelem egymással és magunkkal szemben. Düh, indulatok, tehetetlenség, bizonytalanság, félelem uralja a napjainkat. Olyan érzések lesznek úrrá rajtunk, amelyeket korábban talán egyáltalán nem tapasztaltunk.

Sokan elvesztették a munkájukat, a hétköznapi rutint, sokan nem tudják, hogy mit hoz a holnap. Vagy csak önmagában a megváltozott hétköznapok, az összezártság okoz feloldhatatlan feszültséget. A koronavírus-járvány, az izoláció és a távolságtartás talán legnehezebb része, ha egészségesek vagyunk, a bizonytalanság. Sokakban hatalmas szorongást és stresszt okoz, hogy nem tudjuk, mikor és hogyan lesz vége a járványnak, mikor térhetünk vissza a munkahelyünkre, mikor járhat újra közösségbe gyermekünk, és mikor találkozhatunk maszk nélkül ismét szeretteinkkel, barátainkkal. Ehhez kell a türelem.


A gyógyszerész, az orvos, az olasz rendőr, a kutató, a klinika igazgató, a Dániában élő magyar anyuka mind-mind ugyanazzal a szorongással küzd, mert itt vagy ott éljünk – mindannyian egyformák vagyunk. A #maradjotthon és #mosskezet mellett a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány tagjai arra kérnek mindenkit, hogy legyen türelmes.

A türelem nem csak nekünk fogy el hamarabb. Farkasházi Réka és Schmied Zoltán is egyre nehezebben viseli a hetek óta tartó bezártságot, ezért szeretnének üzenetükkel erőt és lendületet adni az otthonléthez, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül.

Nem is számoljuk, hányadik hétvége ez már, de a sokadik, egyre jobban kell a #türelem, erre van szükség, erről beszélt Ördög Nóra, dr. Gellér László kardiológus professzor és csapata, Gubás Gabi, dr. Kamuti Jenő, dr. Cecilia Rokusek nemzetközi hírű geriátriai szakember és Nánási Pál.

Fotó: Unsplash

Olvastad már?