Az anyaságról – tabuk nélkül

2020. június 07.
„Gyerekkel a karanténban, és azután” címmel online eseményt hirdet június 9-én 19 órakor a KV és az E-Mancik színházi társulat.

Gyárfás Dorka három édesanyával, Balla Eszter és Dobra Mara színésznőkkel, valamint Sákovics Diana szexuálpszichológussal tabuk nélkül beszélget olyan aktuális kérdésekről, mint hogy milyen hatással van a gyerekekre, a szülő-gyerek kapcsolatra a bezártság és a nyitás, kiheverhetők-e a karanténhelyzet okozta szülői nehézségek, a pozitív gyakorlatok átmenthetők-e a „hétköznapokra”, illetve hogyan alakultak a szülői szerepek az utóbbi időszak változásai során.

Fotó: Kovács JuJu

A két női társulat együttműködésével januárban mutatta be a Jurányi Ház O. Horváth Sári Lenni vagy nem című darabját Widder Kristóf rendezésében. Az előadás, amelyről ITT írtunk bővebben, gyermekvállalással kapcsolatos húsbavágó kérdéseket feszeget, és a bemutató után egyből hatalmas érdeklődés középpontjába került. Ezen felbuzdulva az alkotók egy eseménysorozatot álmodtak meg, amely az anyasággal, gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő kényes kérdések kibeszélését tűzte ki célul. A Gyerek-kell projekt keretében beszélgetések, performanszok és képzőművészeti kiállítások szervezésébe kezdtek, a vírushelyzet azonban közbeszólt, így a program őszre tolódik. Addig is az eseménysorozat „nulladik” darabjaként lesz megtekinthető a beszélgetés, amely elsősorban szülőknek erősen ajánlott.

Elérhető a  Jurányi Facebook-oldalán és a társulatok Lenni vagy nem Facebook-oldalán!

Olvastad már?