Je Suis Belle 2014 tavaszi-nyári kollekció

2014. március 03.
A hatvanas évek olasz slágereiből sugárzó életöröm, az optimista világnézet, a gondtalan semmittevés nyugalma és a mediterrán nappalok forrósága inspirálta a Je Suis Belle 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját.

A Je Suis Belle 2014-es tavaszi-nyári kollekciójának koncepciója ismét több párhuzamos, olykor egymást keresztező gondolatból adódik össze. A kollekció alaphangulatát a hatvanas évek olasz slágereiből sugárzó életöröm, az optimista világnézet, a közelmúlt itáliai utazásaiból felvillanó élmények, a gondtalan semmittevés nyugalma, a mediterrán nappalok forrósága, a tenger és a nyári napok élvezete határozzák meg. Az élmények töredékei a kontrasztos anyaghasználatban, a szabásvonalainak osztottságában és rétegzettségében is megjelennek.

A sziluettek és a formaalakítás egyik meghatározó alapgondolata törzsi társadalmak, népcsoportok öltözködési szemléletének átvétele. Az egyszerű alapformákból kialakított öltözékelemek dúsan, sokszor túlzóan halmozott ékszerekkel való kombinálása, valamint az abból kiragadott kontraszt, a puritán és a gazdag ellentéte. A meglepő párosítások, új harmóniák keresése egyrészt a sziluettekkel való játékban és szokatlan dekonstrukciókban ölt testet, másrészt a gyöngyök használatában, mivel kontrasztban áll a hozzá párosított anyagok egyszerűségével, a sportos fazonokkal és az egyszerű formákból komponált lepelszerű sziluettekkel.

A digitális printek Perlaki Márton két képének felhasználásával készültek. Képei konkrét megjelenítése mellett, a fotós szemléletére jellemző vizuális gegek, absztrakt, csalóka perspektívák is ihletet adtak a ruhák szabásvonalainak és sziluettjeinek kialakításában. Perlaki Márton hétköznapi mozzanatokat örökít meg olyan képekben, melyek a valóság mögött egy másik, rejtélyes világ létezését sejtetik. Ez a gesztus a Je Suis Belle tervezői látásmódjával is hasonlóságot mutat: a hétköznapi és az alkalmi ruhák közötti határok elmosása, a szabásbeli és funkcionális sztereotípiák keresztezése, valamint újraértelmezése jellemzi a tervezőpáros legújabb kollekcióját.

Az egyes darabokban a kontraszt, mint szervező elem több szinten is megjelenik: vad, acsarkodó kutyákhoz szelíden rebbenő galambok párosulnak, mely a puritanizmus és gazdagság ellentétét szimbolizálja.

A kollekció színpalettáján vibráló sárgák váltakoznak a napszítta, kiperzselt pasztell szürkékkel, vakító fehérek a visszatükröződő nap arany fényének különböző árnyalataival. Ropogós, friss ballon, vászon és selyemorganza alkotja a határozottabb sziluetteket, lágyan lebbenő selyem és m puritanizmus és gazdagság ellentétében uszlin a könnyed, leheletfinom formákat.

A teljes lookbookért nagyobb méretben kattints a képre!

Fotó: Surányi Miklós
Modell: Timea Pampuk – Valentine Model
Smink: Kovalik Natasa
Haj: Károlyi Márk – Hairclub
Asszisztens: Waldron Sydney András

Kapcsolat: jesuisbelle.hu, facebook.com/jesuisbelle.budapest
Showroom: Budapest, 1053, Ferenciek tere 11.