A tudományos felfedezések inspirálták a Daige csodálatos kollekcióját

2020. november 06.
Perspektívaváltásra buzdít a DAIGE új, Perspective névre keresztelt 2020-as őszi–téli kollekciója, amelyet az asztronómia és az égbolt titokzatos világa, az asztrofizika, a kartográfia, valamint az emberiség történelmét formáló nagy csillagászati felfedezések inspiráltak. 

Melinda sokrétű inspirációs forrásból merített a kollekció tervezésekor, így a ruhadarabok megszületésében közrejátszott Einstein téridő elmélete, a Big Bang talánya, régi csillagtérképek és atlaszok, sőt a NASA weboldala is és időjárásjelentések is.

Az izgalmas őszi–téli kollekció két új printet is tartalmaz, amelyeket idén először organikus pamutra készíttettek: A Gravity printet Szekszárd gravitációs térképe ihlette, és többek között a minta mentén kézzel steppelt dzseki és anorák formájában viselhetjük.

A Constellation print egy 1600-as évekbeli antik csillagtérkép alapján készült, így olyan régi csillagképeket is ábrázol, amik mára már nincsenek számon tartva, hiszen ezek adminisztrálása az évszázadok alatt folyamatosan változott. A Constellation printelt anyagból ráadásul nemcsak ruhák (például Salm ing) készültek, hanem egy 100% selyemkendő is.

Zöldülő márkaként továbbra is elsődleges szempont a Daige számára az anyaghasználat. Ebben a kollekcióban hangsúlyos a biopamut, amiből az összes printelt és kötött darab készült. Az esős szezonra egy különleges, óceáni hulladékból újrahasznosított dzsekivel rukkolnak, aminek minden eladott darabja után 10%-ot adományoznak a Seaqual Initiative-nek, ami ezt az óceánt tisztító és újrahasznosító tevékenységet végzi.

6 fotó megtekintése