NUBU 2014/15 őszi-téli kollekció

2014. augusztus 11.
Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett idei őszi-téli kollekciója játék a geometriai formákkal - mind a fazonok sziluettjeinek kialakítása, mind a minták terén. A tervezők az őszi ruhadarabok megalkotásánál a minimalizmusra törekedtek: sok ruhadarabra jellemző, hogy síkba kiterítve kör vagy téglalapformát adnak ki. A téli kollekcióban a hipotetikus örökmozgó gép, a perpetum mobile, illetve Haraszti István, a kinetikus művészet jelentős képviselője szobrainak formavilága, a körkörös motívumok, a gömbformák arányai ihlették meg a dizájnereket.

A NUBU őszi darabjai közé beépül egy t-shirt kollekció is, amin a tervezők kedvenc idézetei szerepelnek, például az „Art is a way of survival.”
A kör többféle módon van jelen a kollekcióban; egyrészt a szabásvonalakban és sziluettekben, másrészt mintákban és felületekben. A pöttyös jacquard minta síkban, a pöttyös felületű neoprén pedig térben gazdagítja a letisztult formavilágot. A márkára jellemző monokróm színhasználat mellett olyan élénk, tiszta színek is megjelennek a darabokon, mint az Yves Klein kék és a fahéjszín. A kollekció mívesebb darabjain a tervezők körmotívumban Swarovski kőrátéteket alkalmaztak, amikből különböző kompozíciókat alakítottak ki, plexi síkidomokkal kiegészítve. A ruhadarabokat olyan plexi kiegészítők kísérik, amiken a tervezők üzeneteket rejtettek el.

A téli daraboknál a kör íveit, függőleges, párhuzamos vonalait a tervezők tűzésekkel, téri hatásokkal erősítik, melyek megjelennek a textilek szövésében és struktúrájában is. A kollekció fő anyagai a nemes gyapjúszövetek, a bőr és a szőrme. A gyapjúszöveteken és finom selymeken a gesztusfestészet inspirálta hatalmas ecsetvonások jelennek meg, melyek a kinetikus szobrok lassított mozdulatait rögzítik, és amiket a Swarovski® Elements kerámia kövei tesznek fénylővé.

A kollekció fontos alapanyaga egy laza szövésű jacquard szövet, amely a kollekció minimalista hangulatába népies textúrát és színhasználtot csempész. A tervezők most is a NUBU visszafogott színvilágában (fekete, szürke, bézs) gondolkodtak, kiegészítve azokat sötétkék és királykék foltokkal.

A kollekció idén először egy bundakollekciót is magában foglal: bárányszőrből készült irhabundákat és nyúlszőrből készült szőrintarzia darabokat – ebbe műfajba a Gombold Újra egyik nyertes kollekciójának elkészítése során szerettek bele a tervezők. Idén a bőrtáska-kollekció is gyapjú és szőr felületekkel gazdagodott.
Ez a kollekció nagy hangsúlyt fektet a különböző kabát fazonokra is, a klasszikusabb, fekete szövetből készült daraboktól a sportosabb kabátokig sokféle fazonnal készültek a designerek.

A kollekcióért kattints a képre!

A tavaszi kollekcióért kattints ide!

Fotó: Máté Balázs @ Flashback Photo Studio
Fotóasszisztensek: Lados Dávid és Duba Máté
Modellek: Janka, Alíz és Angéla@ Art Models
Smink: Ágoston Zsombor és Vozák Timi
Smink asszisztens: Somló Zsuzsi

Kapcsolat: nubu.hu, facebook.com/NUBUbp
NUBU POP-UP STORE: 1124 Budapest, Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér 11–12.
NUBU STORE: 1061 Budapest, Andrássy út 13.
MONO FASHION: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.