Nanushka 2014/15 őszi-téli kollekció

2014. augusztus 19.
A Hét fátyol misztériuma ihlette Sándor Szandra legújabb kollekcióját.

A Nanushka 2014-es őszi-téli darabjaiban Istar istennő, avagy Salome történetének mitológiai olvasata volt a tervező elsődleges inspirációja. Az Istar és az egyiptomi ábrázolásokon gyakorta feltűnő kígyó, többek között a megújult női erő jelképe, aki elég erős ahhoz, hogy egy hosszú utat bejárva, akár hét kapun keresztül az alvilágba is leszállva, megerősödve és megújulva újjászülessen.

A kígyó motívum a printelt selymeken, hímzett pulóvereken és egy egyedi tervezésű, steppelt hatású jacquard mintán jelenik meg. A printelt és hímzett mintákban feltűnő szárny motívum a megújult tudatot és gondolkodást jelképezi.
Ahogy a korábbi kollekciókban is, ezúttal is két, kézi rajzon alapuló, digitális print technológiával készült selyem adja több ruha alapanyagát is. A „geometrikus” print az egyiptomi ábrázolásban domináns „szakrális geometria” formáit idézi fel, amely Leonardo geometrikus ábrázolásmódjának is az alapját szolgáltatta. A „motívum” print ezzel szemben nagyon gazdag, számos szimbólumot felsorakoztat, a szárnyas kígyótól kezdve a szárnyakat idéző tollakon át a Merkúr botig.
Az őszi kollekció színvilága a föld színeiből sorakoztat fel, a téli kollekció éteri színeket használ.

A korábbi ősz-téli szezonban sikeresen bevezetett, „sweater love” kapszula kollekció modelljein szintén feltűnnek a hét fátyol misztériumának motívumai, több helyen hímzett formában.
Az anyagok között vannak erősen díszített, strukturált textilek (pearl fleece, quilt satin, check wool) és nagyon egyszerűek is (stretch jersey,flanel), amelyek egyfajta kontrasztot adva lehetővé teszik, hogy a megjelenő minták és színek életre kelljenek.

A kollekcióért kattints a képre!

A tavaszi kollekciót itt találod!

Kapcsolat: nanushka.hu; facebook.com/nanushka
Üzlet: Fashion Street, 1052, Budapest, Deak Ferenc utca 17.