Je suis belle 2014/15 őszi-téli kollekció

2014. augusztus 25.
A Je Suis Belle 2014-es őszi-téli kollekciójának hangulatát a fekete szín határozza meg. A márkára jellemző könnyed stílus azonban ellensúlyozza a fekete által sugallt komorságot és szigorúságot. A hétköznapi elemeket ütköztetve az alkalmi öltözködés egyes kiragadott részleteivel új kontextusba helyezi a klasszikus eleganciát.

Kiss Tibi és Dévényi Dalma legúabb kollekciójában a feketét, mint egyetlen színt használja, összes árnyalatát felvonultatva és kontrasztba állítva egymással. Az eltérő anyagkarakterek, textúrák, fény-árnyék hatások alakították ki a fekete gazdag színpalettáját. A kollekcióban olyan alapdarabokat, mint a pulóver, póló vagy atlétatrikó keresztez nagyvonalú hosszakkal, díszes leplekkel, lebbenő anyagtömegekkel.

A tervezőpárost egyrészt a perspektíva és az optika, a reneszánszban gyökeredző tudományán alapuló és a mai kort is meghatározó, legfontosabb tézisei inspirálták. A prizma és a fénytörés matematikai, mértani és fizikai képletei, ábrázolási módjai, a különböző anyagok fényvisszaverési tulajdonságai adják a kézimunkákban rejlő motívumok esszenciáját. A formai inspirációkban meghatározóak voltak az egyszerű vonalvezetésű, végletekig lecsupaszított fazonok, melyeknek igazi alakját és karakterét a nagyvonalúan rájuk pakolt négyzetes formák és anyagok alakítják ki.

Ezzel párhuzamosan a tradícionális férfiszabászat, a férfiruhakészítés folyamatai, a fércelés, a különböző funkciójú rétegek egymáshoz kapcsolódása volt meghatározó kiindulási alap a tervezésben. A készülőfélben levő darabok nyers szélei, a férfizakó tektonikus formázó rétegei, applikációk, öltések szolgáltak alapul a szabott darabokból elinduló leplekkel és lebegő anyagokkal, alapformákból lebomló rétegekkel kontrasztokat felvillantó sziluettekhez.

A kollekció anyaghasználatában gazdag textúrák, természetes, magas minőségű alapanyagok (puha fénnyel omló selyembársony, lehelletkönnyű voál, bársonyos műszőrme, gabardin, crepe de chine és sportos kötött anyagok) jelennek meg egymás karakterét kiemelő párosításokban.

A Je Suis Belle a ruhákhoz a KOMOD egyik alapítótagjával, Veszprémi Gabriellával közösen tervezett táskakollekciót. A bevásárlószatyrok, uzsonnás- és nejlonzacskókból kiinduló formai gegek megvalósításához felhasznált innovatív, alumíniummal bevont szintetikus bőr a használat során nyeri el igazi karakterét, gyűrődései, felületi töredezettsége nyomán.

A kollekcióért kattints ide!

A tavaszi kollekcióért katttints ide!

Kapcsolat: jesuisbelle.hu, facebook.com/jesuisbelle.budapest
Showroom: Budapest, 1053, Ferenciek tere 11.