DAIGE 2014/15 őszi-téli kollekció

2014. október 09.
A dadaizmus inspirálta Tóth Melinda legújabb kollekcióját.

A márka 2014/15 ősz-téli kollekcióját a dadaizmus és azon belül Hans Arp ill. Marcel Duchamp munkái inspirálták. A brand életében ez az első nagy kollekció, melyet teljes egészében Tóth Melinda készített.
Tervezéskor a legfőbb vezérelv az esetleges rendezettség volt, mely visszaköszön a DAIGE-re eddig is jellemző aszimmetrikus szabásvonalakban. Ezek íves és geometrikus darabokká szabdalják a ruhákat,valamint a mintavilág hangulatát is ezek mentén határozta meg a tervező.
A fém kellékek is hangsúlyt kapnak, melyek funkciójukat tekintve többnyire táska alkatrészek, újraértelmezett használatukkal azonban beépülnek a DADA kollekcióba.

A mintákat a dizájner által kézzel rajzolt kockák, illetve a papírkollázsok képezik, melyek egyértelmű referenciaként nyúlnak vissza a képzőművészeti inspirációhoz és a véletlen rendező erejének elvéhez.

A színhasználat visszatükrözi a márka vonzalmát az élénk árnyalatokhoz, ami üdévé és frissé teszi az egyébként neutrális tónusokat: sötétszürke, fekete, bézs mellett levendula, menta és pink a meghatározó színek.
Anyagokat illetően gyapjú, makrokord, jersey és viszkóz-selyem gazdagítja a palettát.

A kollekcióért kattints a képre!

A tavaszi kollekcióért pedig ide!

Fotó: Hencz Péter
Haj: Bozó Csongor
Smink: Tégely Laura
Modell: Fanni @visage