MEI KAWA 2014/15 őszi-téli kollekció

2014. október 31.
A MEI KAWA 2014 őszi téli kampányanyaga egy szokatlan képzőművészeti megközelítés eredménye, ami a divatfotó eszköztárát egy személyes érintettségű, erős érzelmi töltetű fotósorozathoz alkalmazza. Puklus Péter ugyanis édesanyjával közös szereplésben, magukon örökíti meg az őszi-téli kollekció új darabjait, kettőjük összjátéka az, ami a MEI KAWA ruháknak váratlan értelmezéseket teremt.

Puklust önálló művészeti munkáiban a hozzá közel álló emberek dokumentálása, a bizalom és az intimitás fogalmai mentén végigvitt fotózás, szeretteinek bensőséges ábrázolása foglalkoztatja. A kampányképek ehhez hasonló attitűddel készülnek, ám a meghitt jelentek helyett a kampányban egy szerepjáték részesei vagyunk. Az édesanya szerepeltetése fontos döntés a ruhák célközönségét illetően is, a tervező az uniszex darabok mellett egyre jobban ügyel a kortalan megoldásokra is.

A fényes fekete és kőszürke plüss anyagokat az első helyszín emeli ki, az űrsötét márvány terében a fekete és szürke árnyalatai szikráznak. Az anya-fiú pároson együtt bemutatott darabok az egyenruha érzetét keltik, amire a hangsúlyosan használt zsebek erősítenek rá. A BKK épületének zöld falfestése köt át a másik helyszínhez, az Igor Metropol műterméhez. A művészeti rezidenciaprogramra felkínált tér falai korábbi kiállítások lerakodásait őrzik magukon.

A türkizzöld falminta itt az egyszerű, gesztusértékű mozdulatoknak, vizuális játékoknak kedvez. Damokos Attila és Nagy Marcell előzetes videója a kampányfotók párdarabja, ami a fotózás szituációját készíti elő. Zenéjét Kalotás Csaba és Hegyi Dávid szerezte, ami nemrégiben Kalotás K6is12 lemezén is megjelent. A zongoraszó közeli felvételeket kísér, egy intim jelenet megfigyelői vagyunk, amiben Puklus Péter édesanyját, Idát öltözteti fel a fotózásra.

A galériáért kattints a képre!

KAMPÁNY FOTÓK
Fotó: PUKLUS PÉTER
Asszisztens: BUDA GÁBOR
Smink és haj: RADÓ NANCY
Modellek: PUKLUS IDA, PULKUS PÉTER

LOOKBOOK FOTÓK
Fotó: PUKLUS PÉTER
Asszisztens: BUDA GÁBOR
Haj: BOZÓ CSONGOR
Smink: NANCY RADÓ
Modellek: JAKAB VIKTÓRIA, BÁRNAI PÉTER

Showroom: Flatlab, 1082, Budapest, Baross u. 3. 1/14.
Elérhetőség: www.meikawa.com, Facebook/meikawa