Dori Tomcsanyi 2015 tavaszi-nyári kollekció

2015. február 03.
Tomcsányi Dóri új kollekciójának legfőbb hívószavai az újrahasznosítás, a fenntarthatóság, a tudatosság, vizuális hangulatában pedig a nyár legfontosabb elemei kapnak fontos szerepet.

Pasztelles fagylaltok és napernyők, a víz különböző formái – a napfényt megtörő színes vízcseppek, a széltől fodrozódó tenger, a vakítóan csillogó, feszített víztükrök – inspirálták Dórit a kollekció megalkotásakor. Az újragondolás úgy a formákban és sziluettekben, mint magukban a selyem felületekre nyomott frappáns, digitális nyomatokban is valósággá válik.

A kollekcióhoz Dóri ezúttal két kézzel festett printet is készített: az összepréselt PET-palackok selyemruhákon megjelenő akvarelles felidézése mellett a laza pamut tunikák egy – szintén kézzel festett – csillogó vízfelület hatását kapták. A digitális printek mellett a kollekcióban főszerepet kap a mélyszürke selyem-neoprén, a tenger mozgását idéző, lágyan hullámzó világoskék pamut, illetve a neon narancs-pink „nyári gyapjú”. Sziluettekben a Dóri kézjegyévé váló bomber dzsekik és a retro szabású ruhák, hosszú ujjú ingruhák megkerülhetetlenek lesznek 2015-ben.

A következő év színtrendjeiben a hűvösebb és lágyabb tónusok dominálnak, a határozottabb árnyalatok pedig inkább támogató alapként viselkednek. Tomcsányi Dóri kollekciójában a lágy menta-, akvamarin és búvárkék-, illetve barack- és lazacszínek kapják a főszerepet, amelyek mellett feltűnik a gleccserszürke is. Az egyik legfeltűnőbb jelenség a színes vízcseppekkel gazdagon szőtt anyag, amelyből a bomberdzsekik is készültek. A halovány eper és a neonos mandarin hosszú szárú sortokon, A-vonalú szoknyákon, köntösöket idéző ballonkabátokon jelenik meg, amely fazonok szintén alapdaraboknak számítanak majd a következő szezonban.

A kollekcióért kattints a képre!


Az őszi-téli kollekciót itt találod.

Kapcsolat: doritomcsanyi.com, facebook.com/tomcsanyidori
Showroom: 1052 Budapest, Városház utca 14.
Üzlet: TheGardenStudio, 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3–5.