NUBU 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. február 09.
A NUBU tavaszi kollekcióját a finom vonalak, nyári kollekcióját a halvány akvarellek jellemzik.

Finom vonalak és fesztiválhangulat
A NUBU 2015 tavaszi kollekciója a japán kézi festésű teáscsészék színhangulatát idézi. Az ikat hatású színes szöveteken a tarka színek ecsetvonás szerűen keverednek. A kollekció fő színhangulata mégis a púder, a bézs, valamint a fekete és a fehér. A ruhákat, táskákat és kiegészítőket diófa lapocskák díszítik, ahol a fa erezete harmóniában van az anyagok textúrájával. A kollekcióban a természetes anyagok, a len, selyem, rafia, bőr keverednek a tervezők által kedvelt vízlepergető anyagokkal. A ruhák klasszikus szabásvonalait az érdekes ujjmegoldások, a minimalista formahasználatot nyers rojt-díszítések lazítják, oldják fel, népies hangulatot adva. A tervezők a kollekcióban a fesztiválok hangulatát, egyfajta urbánus hippi stílust idéznek meg.

A tavaszi kollekcióért kattints a képre!


Halvány akvarellek és erőteljes vonalak
A NUBU 2015 nyári kollekcióját Moizer Zsuzsa akvarelljei inspirálták. Halvány, megfolyt formák köszönnek vissza a textileken, színátmenetekkel. A kollekció fő színei a fekete, a törtfehér és az optikai fehér mellett az akvarelleket idéző pasztellek, mint a púder és mentaszín, illetve a homok- és kőszínek. Moizer Zsuzsa munkái monokróm grafikákként jelennek meg a kollekció darabjain. Az anyaghasználatban dominálnak a transzparens és gyűrt anyagok, áttetsző organza, szatén és gyűrt, papírhatású bőr. A sziluettek és formák is a gyűrt hatást erősítik, hajtásokkal és aszimmetrikus, nagy léptékű vonalakkal. Az anyagok textúrája, a papírhatás a tavaszi kollekciót meghatározó faerezet rajzolatát viszik tovább. A finom, vékony anyagokból lágy esésű, klasszikus ruhák készültek, míg a gyűrt textilekből és a bőrökből készült darabok esetében a márkától megszokott különleges megoldásokat, sportos szabásvonalakat alkalmaztak a tervezők. A kollekció hangulata romantikus, egyben melankolikus.

A nyári kollekcióért kattints a képre!


A NUBU őszi-téli kollekcióját megnézheted itt, a NUDE by NUBU bemutatkozásáért a Marie Claire Fashion Daysen pedig kattints ide!

Modellek: tavaszi lookbook – Bogi (VM), nyári lookbook – Dalma, Dorina, Alexandra (VM), Angi (Art Models)
Fotó: Máté Balázs, Flashback – www.balazsmate.com
Smink: Vozák Timi
Haj: Károlyi Márk

Kapcsolat: nubu.hu, Facebook/NUBUbp
NUBU STORE:
1124 Budapest, Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér 11–12.
1061 Budapest, Andrássy út 13.
MONO FASHION: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.