Daniel Benus 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. február 24.
Tűéles geometria, a tetoválás, mint body art - leginkább a berlini Chaim Machley munkái - és a kortárs festő, Michael Chase fekete-fehér torzítással, manipulációkkal létrehozott alkotásai inspirálták Benus Dániel legújabb kollekcióját.

A szezonok óta visszatérő szögletesség és szimmetria most nem csak a szabásvonalakban, hanem az aprólékos, egyedileg megmunkált anyagfelületeken is megmutatkozik. A rétegzések, steppelések és firkaszerű varrások teszik változatossá a monokróm öltözékeket. Fő jegyek a maszkulin, letisztult vonalvezetés mellett a jól kombinálhatóság és a kiváló, nemes anyagok – mint a juh nappa, angol gyapjúszövet – használata. A biker jacket többféle változatban, örökérvényű darabként jelenik meg a kollekcióban. A letisztultság mellett az erő a legfőbb kulcsszó, ami magas minőséggel és kézműves technikákkal párosul.

Az image fotókon hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb férfi modellje, Zahorán Bertold, Riccardo Tisci, a Givenchy kreatív igazgatójának egyik kedvence szerepel. Bertold minden szempontból megtestesíti a márka típusát; férfias, céltudatos, öntörvényű, és mindig véghez viszi amit akar.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Barna Bálint
Modell: Zahorán Bertold – Wam Models
Haj: Kozma Norbert – Have Salon
Grooming: Lukács Bianka
Helyszín: Studio Villa

Elérhetőség: www.danielbenus.com; Facebook/danielbenus