INQ Concept 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. február 27.
A Csík Orsolya és Monostori Pál által tervezett kollekció most is a márka jól definiálható, nosztalgikus hangulatában készült.

A selyemből, lenből, pamutból és bőrből készült ruhák egy képzeletbeli fiatal lány felnőtté válásának történetét mesélik el a négy részre bontott kollekción keresztül, amelyet a Marie Claire Fashion Daysen már láthattatok.

Az első hat öltözéket, ami az első egységet alkotja (Lotus-eater), a lét könnyedsége, egyfajta tinédzseres sose halunk meg nosztalgia inspirálta – sportos, fiatalos darabokból áll, egyszerű, laza, 90-es évekbeli stílusban. Fakólilák és drappok oldják a külünbözó anyagminőségű fehérek dominanciáját.

A második csoportot (Sunday Best)  az iskolai ünneplők jellegzetes esetlensége, valamint a ballagások túláradó érzelmei ihlették,  amit kontrasztos gallérmegoldások, rakott szoknyák, len-selyem társítások jellemeznek.

A harmadik csoport hat öltözékét (Infantry) a felnőtt lét beteljesüléséről, az agresszió nélküli küzdelemről szól. Vállhangsúlyos megoldások és megannyi zseb variációja gazdagítja a törtfehér és palazöld színű darabokat, melyeket nude bőrkiegészítőkkel párosítottak a tervezők.

A történetet lezáró utolsó egység (Straight Face) már keményebb, karakteresebb darabokat kínál –  a fehér-fekete és sötétkék kontrasztok, fényes felületek állnak a méltóságteljes, alkalmi megjelnés szolgálatában.

A teljes kollekcióért kattints a képre!


Az őszi-téli kollekcióért kattints ide!

Kapcsolat: Facebook/INQConcept
Showroom: wonderLAB concept store, Bp. V., Veres Pálné u. 3.