Daige 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. március 05.
A Daige 2015. tavaszi-nyári Shores kollekcióját a sziklás tengerpartok, az eldugott öblök hangulata és a görög mitológia legendás nőalakjai inspirálták.

A szezon főszereplői a tervezőt megihlető görög istennők, akik személyiségét 21. szàzadi környezetbe interpretálva jöttek létre lényük modern megtestesüléseiként a kollekció öltözékei. A Shores egy utópikus sziget tengerpartja, ahol összegyűlnek a mitikus karakterek 2015-ben. A kollekciót már a Marie Claire Fashion Daysen is megcsodálhattuk.

„A kollekcióhoz Görögországban gyűjtöttem anyagot, a modernitás és az antik mitológia között lévő számomra inspiráló linket keresve. Nem szerettem volna pusztán viseleti referenciákhoz nyúlni, sokkal inkább arra próbáltam koncentrálni, ahogy én elképzelem a személyiségüket és mai környezetbe, a DAIGE világába helyeztem el őket” – meséli Melinda a márka tervezője.

Az anyagok között többféle hernyóselyem, viszkóz és pamut található, melyek visszaadják a görög szigetvilág szellős, könnyű hangulatát, viszont a neoprene jellegű scuba jersey behozza a modern ízt is.
A színek széles skálán mozognak, fekete, olíva, rózsaszín és narancs a meghatározó árnyalatok. A printek alapját a Melinda által készített fotók adják, melyek ezúttal a görög mozaikművészet elemeivel találkozva alkotják a DAIGE-re mindig is jellemző „statement” mintákat. Ezek letisztult és érdekes szabászati megoldásokkal társulnak, több darabon visszaköszönnek a hajtások és rétegzések.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Az őszi-téli kollekciót megnézheted itt!

Fotó: Hencz Péter
Haj: Bozó Csongor
Smink: Tégely Laura
Modell: Ági (Maverick)
Ékszer: The Mama Kin
Cipő: Vagabond

Kapcsolat: www.daige.hu, Facebook/Daige
Showroom:1085, Budapest, Üllői út 32. 2. emelet.