Az 1975 2015. tavaszi-nyári kollekciója

2015. március 26.
Az 19752 tervezőpárosa, Györe Nikoletta és Kupi Szimonetta előző kollekcióihoz hűen 2015. tavaszi-nyári darabjaiban is megjelenik a monokróm irányzat, de ehhez társul a konstruktivista szigorúság és a lágy esésű anyaghasználat ellentétének játéka.

Az új kollekcióban, amelyet a Marie Claire Fashion Daysen már láthattunk, az állandósult fekete, fehér, szürke színvilág mellett erős hangsúlyt kap az anyaghasználat. Ezek között vannak erősen strukturált textilek (steppelt pamutok) és nagyon egyszerűek is (pamutok, selymek, szarvasbőr hatású anyagok), amelyek egyfajta kontrasztot adva lehetővé teszik, hogy a lágyság és keménység ábrázolása egyszerre kelljen életre.

A tavaszi és nyári szezon leginspirálóbb elemei közül a steppelés, a lebegést imitáló selymek, lézervágott bőr felületek és a földig érő hosszakon kívül az asszimetria a legjellemzőbb. A kollekció legfőbb darabjai az ujjatlan maxi ruhákon kívül a könnyű dzsekik és ingruhák, melynek mindegyikén érezhető a tervezők geometria iránti szeretete.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Elérhetőség: www.1975fashion.com, Facebook/1975fashion
Showroom: Bp V., Hercegprímás u. 12.