Gabo Szerencses 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. március 30.
A hetedik önálló Lines and reflections kollekciójával jelentkező márka tavaszi-nyári darabjait a 20. századi építészet egyik legnagyobb hatású alkotójának a munkássága ihlette.

Ludwig Mies van der Rohe számos, ma már ikonikus jelentőségű épületet tervezett, s eszköztárát már a harmincas évektől kezdődően a vas, a beton és az üveg használata, az épület szerkezeti egyszerűsége, harmonikus arányai és a környezettel kialakított intenzív kapcsolat jellemezte. Az épületek krétafehérje, a rájuk vetülő szürke árnyékok játéka, a beton, a márvány és a travertin pasztell tónusa, a tükröződő vízfelületek zöldeskék árnyalata s az ég azúrkékje a teljes kollekció színvilágát meghatározza. A bonyolult szabásvonalakat egymásra tükröződő szimmetrikus egyenesek hangsúlyozzák, ám a szinte minden modellre jellemző feszes geometria nem csupán hatásos látványelem, de rafinált, az alakot finoman hangsúlyozó szabászati trükk is egyben. A természetes anyagok ebben a szezonban is meghatározók, a decens tartású és selymes fényű, len és selyem keverékű matériákat lágyan omló matt kupró és leheletfinom hernyóselyem egészíti ki.

A sziluettek kidolgozásától kezdve, a gondos anyagválasztáson át, minden részletmegoldás a kényelmet szolgálja, hiszen a cél olyan könnyed darabok megalkotása volt, amelyek viselése a nyári hőségben is kényelmes, a langyos esti szellőben pedig látványos. A pántos ruhák, lenge felsők és tunikák, a puha nadrágok és szoknyák nappalra és esti programokhoz is tökéletese alkalmasak, a ruhák végleges karakterét a választott kiegészítők adják meg. A kollekcióhoz a korábbi szezonokhoz hasonlóan vadonatúj övek és bőrtáskák, sőt bőrkabátok is tartoznak, amelyek stílusukban, színükben és formavilágukban is remekül harmonizálnak egymással.

Gabo Szerencsés letisztult stílusú, friss és vagány kollekciókkal jelentkezik szezonról szezonra.
Öltözékei a 21. századi nő igényeihez szabottak, amelyek között hétköznapi darabok, és egyedi igények alapján készülő alkalmi modellek és bőrkiegészítők egyaránt megtalálhatók. A márka kizárólag minőségi alapanyagokból dolgozik, előszeretettel alkalmaz finoman megmunkált bőrt. A ruhák szabásvonala rafinált, mégis időtálló, tervezőjük különös hangsúlyt fektet a variálhatóságra, a hordhatóságra és az izgalmas részletmegoldásokra. A Gabo Szerencsés azokhoz a nőkhöz szól, akik a hétköznapokon is szeretnek elegánsan öltözködni, szeretik hangsúlyozni nőiségüket, s szívesen kerülik a sematikus megoldásokat.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Elérhetőség: www.gaboszerencses.com, Facebook/szerencsesgabo
Üzlet: Lucky Shepherd Showroom, wonderLAB