TAMARA TOTH 2015. tavaszi-nyári kollekció

2015. április 10.
Tóth Tamara új kollekcióját a festészet, ezen belül is a múzsa szerepe inspirálta.

A 2015-ös tavaszi-nyári kollekció inspirációja a festészet volt, ezen belül is a múzsa szerepe, ő és a művész kapcsolata, illetve ezen szerepek összemosódása. A kollekció neve, mely egyben a kampány címe is, egyfajta szójáték, hiszen az „amuse me” (vagyis: szórakoztass, mulattass) kifejezésben kiemelték a MUSE – múzsa szót, jelezve, hogy az alkotót és az őt inspiráló múzsát nem tudják és nem is akarják szétválasztani, elkülöníteni. Ugyanezen tematika mentén haladva készültek a kampány fotói is, hiszen bár a kollekció lenge, áttetsző darabjait használva aktszerű sorozatot készítettek, a modell kezére és hajára felvitt festékkel szerették volna elgondolkodtatni a nézőt, hogy talán ez a gyönyörű lány valójában az alkotó művész, aki csak egy pillanatra tette le az ecsetet egy kicsit megpihenni?

A kollekció anyaghasználata és formavilága talán még a korábbi szezonokban megszokottnál is eklektikusabb, hiszen a kampányhoz használt modellek abszolút feminin, érzéki darabok, teljesen áttetsző kristályorganzából, illetve voálból. A lookbookban szereplő ruhadarabok viszont teljes mértékben a márkára jellemző ready to wear vonalat képviselik: feliratos pólóruha, steppelt bomberdzseki, kötött szett, pamutvászon midi szoknya.

A brand ebben a szezonban először mutatkozik be táskafronton is, egyelőre egyetlen modellel, ami azonban már most annyira népszerű, hogy indokoltnak tűnik egy nagyobb táskakollekció bemutatása is a következő szezonban, vagy akár transition jelleggel a két szezon közt.

Szintén ehhez a kollekcióhoz köthető újdonság a brand életében a hamarosan debütáló image videó is, amely a kampányhoz hasonló tematikára épül, és az operatőrtől a vágón át a zeneszerzőig csupa pályakezdő, tehetséges fiatal művész dolgozott rajta.

Elérhetőség: www.tamaratoth.com, Facebook/tamaratoth
Showroom: Budapest, 1041, Rózsa u. 49.
Üzlet: Open Showroom, Budapest, 1051, Október 6. utca 4.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kampány:
Fotó: Liziczai Réka
Smink: Schneider Anna
Haj: Vogl Borcsa
Modell: Viki @ Bálint Nemes Personal Model Management
Styling és concept: Tóth Tamara

Lookbook:
Fotó: Liziczai Réka
Smink: Mihály Vivien
Haj: Vogl Borcsa
Modell: Alexandra @ Bálint Nemes Personal Model Management
Styling&concept: Tóth Tamara
Asszisztens: Szuromi Betti