NUBU 2015. őszi-téli kollekció

2015. szeptember 04.
Geometriai formák és térbeli design jelenik meg a NUBU 2015. őszi-téli kollekciójában.

A NUBU 2015-ös őszi-téli kollekcióját Molnár Vera négyzetes konstrukciói inspirálták. A festőnő műveit idézik az anyagok, a formák és a színek is.

A meghatározó darabok térben kockásra szőtt, steppelt négyzethálós, illetve absztrakt expresszonista mintákkal printelt textilekből készültek, a grafikai rajzos hatást különböző rojt-felületekkel jelenítik meg a tervezők. A négyzet geometrikussága formailag a szabásvonalakban, a zsebek és a gallérok megoldásaiban, a hajtásokon, a táskák formáiban jelenik meg; az övek a széles hajtások alatt bújnak át, a bundák négyzetes elemekből állnak össze. A hajtások mellett szalagrátétek teszik térbelibbé a ruhákat. A kollekció meghatározó színei a szokásos fekete, törtfehér, bézs és szürke mellett a piros, a sötét mályva és a kék.

“Az alapvető inspirációt a kortárs művészeti hatások mellett minden szezonban az anyagok adják – mondják a tervezők. – Az anyagokra tervezünk, rögtön látjuk, hogy mi lehet belőle, mire a legalkalmasabb, annak érdekében, hogy valóban viselhető, a személyiséget erősítő, a NUBU stílusjegyeit hordozó darab legyen belőle. Az intuíció a legfontosabb a tervezés során.”

A tervezők ismét nagy hangsúlyt fektettek a kabátokra, sokféle stílus és anyagtípus mellett a kollekció ismét tartalmaz szőrméből és bőrből készült darabokat. A márkára jellemző különleges részletek: kétfunkciós, kifordítható irhabundák, kézzel kötött részletek selyemmel párosítva teszik a kollekciót igazán egyedivé; emellett plexidíszítések, ipari kötélből készült hevederek, matt láncok jelennek meg a ruhákon és a táskákon is.

A teljes kollekcióért kattints a képre!

Fotó: Máté Balázs @Flashback – www.balazsmate.com
Modellek: Pichler Anna, Isidora Dukic @VM
Smink: Vozák Timi
Haj: Károlyi Márk

A márka 2015. tavaszi-nyári kollekcióját megnézheted itt!

Kapcsolat: nubu.hu, Facebook/NUBUbp
NUBU STORE:
1124 Budapest, Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér 11–12.
1061 Budapest, Andrássy út 13.
MONO FASHION: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.