Daige 2015. őszi-téli kollekció

2015. szeptember 18.
A Daige új kollekciója azokat az általános iskolai napokat idézi, amikor unaloműzésként a tankönyvbe, füzetek szélére rajzolgattunk, egymással amőbáztunk az órákon vagy kisebb gyerekként kipontozott színezőkkel játszottunk.

A kollekció mintavilága ezeket az emlékeket dolgozza fel: megjelennek a firkák, tagek, matricák. Az ún. error/hiba print a tanulás közbeni ceruzabotlásokra, áthúzásokra, satírokra reflekál. A szitanyomatokon az akasztófa és az összekötős játék köszön vissza.

Gyermekként általában feszengtünk az iskolai ünneplőben és felszabadultunk legkényelmesebb ruháinkban. Az őszi/téli szezon kulcsfontosságú eleme ezeknek az emlékeknek a felidézése. A kollekcióban megtalálható többféle ing, kényelmes pulóver, famerek. A ruhák vonalvezetésére jellemzőek a furcsa hosszak, elnyújtott ujjak, rétegzések és olyan izgalmas részletek, mint a garbónyakból kikukkantó gallér, vagy a pulóveren kibújtatható ingmegkötő. Télre a márka szürkeségből kitűnő élénk színekkel is készül, mint az narancssárga és a babakék.

„Ez az első olyan kollekció, amit szinte teljes mértékben magamnak készítettem – meséli Melinda a márka tervezője. – Egyfajta számvetést végeztem, ami új kezdetet is jelent. Rengeteg behatás ért az elmúlt két évben és most jutottam oda, hogy fontosnak éreztem feltenni magamnak minden egyes darabnál azt a kérdést: hordanád? és amire nem volt a válaszom, azt bármennyire tetszett a terv, kiszórtam. Tervezéskor az elejéről akartam indulni, az első olyan időszakomra gondolni, ami meghatározó és kettős volt, ezért nyúltam vissza a gyermekkoromhoz, de nem absztraktul vagy idealizálva azt. „

A teljes lookbookért kattints a képre!


A 2015. tavaszi-nyári kollekciót itt nézheted meg!

Kapcsolat: www.daige.hu, Facebook/Daige
Showroom:
1085, Budapest, Üllői út 32. 2. emelet