Je suis belle 20l5. őszi-téli kollekció

2015. szeptember 22.
A Je Suis Belle legújabb kollekciójának koncepciója első látásra távolinak tűnő inspirációs forrásokból fakad.

A tervezőpárost egyrészt a pompeii és a nápolyi Archeológiai Múzeum freskói ihlettek meg: az erőteljes színek, az egymásra épülő motívumok és a trompe l’oeil illúziók, míg a másik kiindulási pontot Henri Matisse papírkivágásai jelentették, amelyeket a művész „ollóval való rajzolásként” aposztrofált. Nemcsak maga a kollázs-technika és az egyszerű alapformákból való építkezés jelentette az inspirációt, hanem az a történetmesélési és alkotási folyamat is, ahogyan a művész falra szögezett elemekből megkomponálta a képet.

A múzsáik ez alkalommal a frissen végzett, karrierjét elindító, energiával teli értelmiségi nők, a New York-i könyvtáros és Woody Allen nőalakjai voltak. A kollekció anyaghasználatában természetes alapanyagok, leheletkönnyű selyembársony devoré, bársonyos szőrme, gabardin, crepe de chine és sportos kötött anyagok variációi jelennek meg kézi flitter applikációkkal. ‘Boudoir’ vörös töri meg és flitterek tarkítják színpettyeikkel a fekete-fehér színpár szigorúságát.

A konzervatív, zárt sziluettek és garbó nyakak kontrasztot képeznek a könnyed anyagokkal, eldolgozatlan szélekkel. Flitterek alakítják a sziluetteket, átrajzolják az egyszerű formákat, színezik a ruhák egyes részeit. A háromszög és a négyzet alapformaként, mintaként és kivágás formájaként is visszaköszön a kollekció darabjain.

A ruhákhoz a KOMOD egyik alapítója, Veszprémi Gabriella tervezett táskakollekciót, amelyen szintén végigvonulnak az öltözékeket is meghatározó karakterek: a kontrasztos anyaghasználat (farmer és szőrös bőr) és a szokatlan módon használt flitteres elemek.
A letisztult, gesztusszerű ékszerek Annika Inez, a New York-i Byboe márka tervezőjének munkái, míg a retró, ‘boudoir’ vörös és a fekete bársonycipők egy friss New York-i cég, a Garbo es a Je Suis Belle kollaborációjában születtek meg.

A teljes lookbookért kattints a képre!


A 2015. tavaszi-nyári kollekciót megnézheted itt!

Fotó: Máté Balázs

Kapcsolat: www.jesuisbelle.hu, Facebook/jesuisbelle.budapest
Showroom: Bp., V. ker., Párisi Udvar, Ferenciek tere 11.