Fibula 2015. őszi-téli kollekció

2015. szeptember 24.
A Fibula új kollekcióját a hazai borkultúra inspirálta.

Napjainkban egyre nagyobb figyelemmel kísérhetjük hazánkban a kis léptékű kézműves családi gasztro vállalkozásokat. A Fibula kollekcióinak inspirációját mindig az őket aktuálisan foglalkoztató témák és a körülöttük levő környezet határozza meg. A 2015. őszi-téli kollekció fő inspirációs témájának a hazai bortkultúrát választották. Az egyre erősödő és árnyalódó borkultúra terén ugyanúgy jellemző az igény az egyedi jelleg megmutatására, mint a divatban az önkifejezésre. Ahogy a borászatban izgalmas házasításokkal hoznak létre új íz világú borkülönlegességeket, úgy törekedtek a tervezők is bátrabb formai elemek és színek játékával egyedi hangulat létrehozására. Körbejárva a bor, a gyümölcs, a szüret és a borfogyasztás rituáléját, társítva a FIBULA jellegzetes stíluselemeivel egy nagyon nőies, letisztult kollekció született.

Az organikus inspirációk átültetéséből létrejövő geometrikus formák és sziluettek, a korábbi kísérleteinek folytatásaként, új kollekciónknak is fontos gondolati alapjai. Az inspiráció elemei színben és formai megoldásokban is megjelennek. A borvöröset és a rozét földszínekkel kombinálták. A puha lenvásznat és a meleg gyapjút fényes, csillámló felületekkel ellenpontozták. Ezúttal a DUCSAI.leather goods márkával dolgoztak össze, aki az öltözékeket kiegészítő marhabőr övek megvalósításában volt segítségükre.

A kollekció a ‘CUVÉE’ nevet kapta, hiszen a színek, a formák és a szabásvonalak harmonikus egységét az egymással jól kombinálható ruhadarabok alkotják, épp úgy, mint ahogy egy házasítással létrejövő jó palack borban harmonizáló szőlőfajták, sav-, tannin- és aromajegyei teremtik meg az egységes íz világot.

A teljes lookbookért kattints a képre!


A Fibula tavaszi-nyári kollekcióját itt nézheted meg!

Kapcsolat: fibula.hu, Facebook/Fibula
Showroom:
Fian Koncept – 1014 Budapest Úri utca 26-28.