Zsigmond Dora 2015. őszi-téli kollekció

2015. október 14.
Diplomakollekcióját férfiak számára készítette a 2015-16-os őszi-téli szezonra. Mert érdekesnek találta a férfiak viselkedési hagyományait és ezek térbeli és időbeli változásait.

Zsigmond Dóra fő inspirációja őszi-téli kollekciójának megalkotásakor a magyar férfi népviselet, öltözködéskultúra, mely hatott az elkészült sziluettek formai és felületi megoldásaira is.

„A kollekció formai megjelenésében egyaránt megtalálhatóak a fiatalosabb, sportos jegyek és a tradicionálisabbnak tekinthető elegáns vonalak is. Anyaghasználatára a férfias, magas minőségű gyapjúszövetek, az alternatív és az egyedi textilmanipulált felületű anyagok jellemzőek. A ruhadarabokon fellelhető minták saját tervezésűek, a domináló csíkozottságot egy magyar néphagyomány, a tikverőzés inspirálta. A minták alapját egy kézi rajz adja, mely kiegészül a virágmintákkal és a két fácánt kirajzoló logóval. A kollekció színvilága is ezekre a friss mintákra reflektál, hozzáadva a 2015-16-os őszi-téli trendszíneket. Célom a hagyományőrzésen túlmenően az volt, hogy felhívjam a közönség figyelmét az emberi kapcsolatok fontosságára is. Napjaink rohanó életvitele mellett egyre kevesebb időt szentelünk egymásra, családtagjainkra. Az emberek elidegenednek egymástól, elzárkóznak a maguk megszokott világába, nehezen nyitnak a másik felé, a másság felé. Szándékozom erre is felhívni a közönség figyelmét. Szeretném, ha a férfikollekcióm színválasztása, az egyenetlen csíkok barátkozása, a klasszikus anyagok vegyítése az alternatív anyagokkal, a hagyományos textil megmunkálási eljárások kombinálása a modern technikákkal mind egy-egy utalásként élne a kollekción belül.”

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: cargocollective.com/zsigmonddoramenswear, Facebook/zsigmonddoramenswear
Showroom: Bp. VIII., Rákóczi út 73., 3. em. 12/A. Előzetes egyeztetés szükséges

A márka új, 2016-os tavaszi-nyári kollekciója MARIE CLAIRE FASHION DAYS-en mutatkozik be:

November 15., vasárnap
14.30 Magyar tervezők bemutatója
Anna Daubner, Bridget & Olivia, Prieston, Zsigmond Dora