NON+ 2015. őszi-téli kollekció

2015. október 19.
A NON+ márka tervezőjétől, Kiss Saroltától már megszoktuk, hogy különös figyelmet szentel kollekciói üzenetének. Az idei őszi-téli kollekció mottóját és stílusjegyeit egy japán szokás ihlette.

Japánban van egy darumadarakhoz kötődő szokás, a szenbazuru. Ilyenkor az emberek egy hosszú zsinórra pontosan 1000 hajtogatott papírdarut fűznek fel, mert a hagyomány szerint a darumadár 1000 évig él. Mivel a hagyomány szerint a darumadár szerencsét, jó áldást hoz, a szenbazurut általában szilveszter vagy házasságkötés előtt végzik. Túl azon, hogy a hajtogatás türelemre, kitartásra tanít, gyakorlása meditatív hatású, a darumadár a vágyak beteljesülését is jelenti, valamint a családi béke, házastársi hűség szimbóluma is.

A NON+ 2015-ös őszi-téli kollekciójában alapvetően két irány rajzolódott ki, így a szűkebb, nőiesebb darabok mellett megtalálhatók a kicsit bonyolultabb, aszimmetrikus vagy akár extrémebb, sportosabb vonalak is.

A két stílus természetesen nem válik el egymástól, sőt, ahogy már a NON+ márkától megszokhattuk, az egyes ruhadarabok egyszerre diktálnak, egyszerre alkalmazkodnak egymáshoz, illetve különböző kiegészítőkkel kombinálva egészen más jelentéssel bírnak. Ez is talán már a márka védjegyévé vált, mint a kiváló minőségű, puha pamut, a kényelmes viselet és a letisztultság. 

Valamennyi fazonban van valami plusz. Ezek olyan érdekes és izgalmas részletek, mint például a lépcsőzetes passzék, változatos zsebmegoldások vagy az aszimmetrikus szabásvonalak, amelyek igazán különlegessé teszik az egyébként kiegyensúlyozott, letisztult formavilágot.

Mint mindig, a különböző stílusjegyek, a mostani kollekcióban is a legnagyobb tudatossággal és következetességgel jelennek meg a „live and smile” mottó jegyében. Ennek a nevezzük szubjektív szabályrendszernek köszönhetően lett a NON+ márka minden egyes kollekciója más és más, ugyanakkor egy kerek egész. Minden egyes fazon könnyen kombinálható más kollekciók darabjaival is, mert a márka alapvető stílusjegyei mindenhol jelen vannak. Ezeket érezni, viselni igazán jó érzés és nagyszerű élmény, hiszen különös erővel, energiával töltik meg a márka viselőit.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Kapcsolat: nonplusz.hu, Facebook/nonplusz
Showroom:
MOM Park, 1123, Bp., Alkotás u. 53.