Faun 2015. őszi-téli kollekció

2015. október 29.
A FAUN ötlete 2015-ben fogalmazódott meg Kristóf Vivien végzős divattervező (KREA) által, aki diplomamunkáját, mint a brand első kollekcióját álmodta meg.

A márka kényelmes és nőies öltözetet szeretne kínálni a modern városi nők igényeihez igazodva, akiknek fontos a természetesség. Néhol szokatlan anyagpárosítás és letisztult, laza formák határozzák meg a brandet. Szívesen inspirálódik szociológiához, természethez kötődő témákból illetve különböző hangulatokból.

A kollekció alapötletét Tarr Béla ” Sátántangó” című filmje adta, mind színvilágában és hangulatában is. A Nature Way tervezése soràn, a kosárfonás technikájának friss, újszerű felhasználása, a laza és réteges formák megjelenitése foglalkoztatta a tervezőt. Az egyszerre rusztikus és finom anyaghasználat mellett, redukált színek és sziluettek, illetve kreatív részletmegodások jellemzik a kollekciót. A ruhák nagyrészt természetes anyagokból készültek, mint például bőr, len vagy pamutvoil.

A tervező célja egy zárt vidéki társadalmi közösséget meghatározó gondolatkör, mai feldolgozása volt egy kortárs öltözék kollekción keresztül.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Lakatos Dániel
Modell: Farkas Tiffany/Avantage Models
Hair: Bruckner Alexa
MuA.: Lukács Bianka

Kapcsolat: Facebook/faunbp